Prvi put nakon prekida prometa zbog pandemije i potresa tramvaji voze centrom Zagreba.

Galerija


Završni radovi na Trgu bana Jelačića ne utječu na prometovanje tramvajskih linija pa su sve tramvajske linije koje su prometovale izmijenjenim trasama od danas vraćene na svoje uobičajene trase.

Vezani članci ZET-ov autobus - 2 Iznenađenje u ZET-ovom autobusu: "Bila sam u šoku. Godinu dana toga nije bilo na toj relaciji" Zastoj u Zagrebu - 2 VIDEO Kaos u centru Zagreba: Kamion zapeo za tramvajske žice, kolona i gužva nastale na jednoj od najprometnijih cesta u gradu

Nakon što su stručne službe izvršile detaljne preglede i otklonile opasnosti koje su prijetile nakon potresa, a ekipe ZET-a obavile provjeru ispravnosti tramvajskih kolosijeka i naponske mreže, od četvrtka, 2. srpnja, tramvaji ponovno voze Jurišićevom, Ilicom, Praškom i Trgom bana Josipa Jelačića.

Sve tramvajske linije koje su prometovale izmijenjenim trasama vraćaju se na svoje uobičajene trase.

Također, u promet se vraća i linija 13 (Kvaternikov trg - Žitnjak), dok će istovremeno biti ukinute izvanredne autobusne linije 608 (Trg žrtava fašizma - Vlaška - Kvaternikov trg) i 611 (Glavni kolodvor - Praška).

U tijeku su još završni radovi na redovnom održavanju kolosijeka na središnjem gradskom trgu, koji ne utječu na prometovanje tramvajskih linija.

Sve linije vozit će prema važećem ljetnom redu vožnje, koji je dostupan na internetskoj stranici www.zet.hr

"Ovom prilikom još jednom pozivamo putnike da se pridržavaju Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o obvezi nošenja medicinske maske ili maske za lice u javnom prijevozu, a ZET će, kao i do sada, dezinficirati vozila tri puta na dan te ih provjetravati kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze koronavirusom", poručili su iz ZET-a.