Erotsko snimanje u dubrovačkoj crkvi (Foto: Goran Mratinović/Dubrovački dnevnik)
Erotsko snimanje u dubrovačkoj crkvi (Foto: Goran Mratinović/Dubrovački dnevnik) Foto: Goran Mratinovi?/Dubrova?ki dnevnik

Građane Dubrovnika zgrozilo je snimanje dokumentarnog filma te poziranje polugole žene u dubrovačkoj crkvi.


Ekipa Deutche Film und Fernsehakademie Berlin, Njemačke akademije za film i televiziju, u Dubrovniku snima studentski dokumentarni film "The Colour Nude". U snimanju sudjeluje i dubrovački erotski fotograf Stijepo Brbora, koji je u dubrovačkoj crkvi snimao fotografije polugole glumice Vesne Knežević iz Beograda, piše Dubrovački dnevnik.

Vezani članci Ilustracija Objavljena imena članova Povjerenstva koji su od 58 milijuna kuna za razvoj zajednice 53 dali Crkvi Ilustracija Novo normalno: Zbog manjka školskih klupa nastava održana u crkvi, na ''sat'' ušla vjernica i pomolila se

Navedeni portal prenosi kako je snimateljska ekipa neovlašteno ušla u crkvu, gdje su erotske fotografije snimljene, pa je to izazvalo zgražanje javnosti, a reagirale su i neke javne osobe, poput biskupa Mate Uzinića.

Dragi prijatelji,

duboko me ražalostilo to što je danas zbog vlastite promocije zloupotrijebljena otvorenost dubrovačkih crkava za snimanje neprimjerenih fotografija pod krinkom umjetnosti, na što ćemo morati medijski i pravno reagirati.

Moleći večeras Gospodina za nas koji smo ovim povrijeđeni, s raspetim Isusom želim moliti i za one koji su to uzrokovali govoreći: 'Oče, oprosti im, ne znaju što čine!' napisao je biskup Uzinić na svojem profilu na Facebooku.