Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Oče, oprosti im, ne znaju što čine!"

Snimateljska ekipa ušla u dubrovačku crkvu i snimala polugolu ženu, građani i biskup zgroženi

Erotsko snimanje u dubrovačkoj crkvi (Foto: Goran Mratinović/Dubrovački dnevnik)
Erotsko snimanje u dubrovačkoj crkvi (Foto: Goran Mratinović/Dubrovački dnevnik) Foto: Goran Mratinovi?/Dubrova?ki dnevnik
Građane Dubrovnika zgrozilo je snimanje dokumentarnog filma te poziranje polugole žene u dubrovačkoj crkvi.

Ekipa Deutche Film und Fernsehakademie Berlin, Njemačke akademije za film i televiziju, u Dubrovniku snima studentski dokumentarni film "The Colour Nude". U snimanju sudjeluje i dubrovački erotski fotograf Stijepo Brbora, koji je u dubrovačkoj crkvi snimao fotografije polugole glumice Vesne Knežević iz Beograda, piše Dubrovački dnevnik.

Pročitajte i ovo Unutrašnjost crkve sv. Lovre suluda ideja FOTO Neviđeni vandalizam u crkvi - roštiljali i radili peku! "Takvo što ne bi ni barbarima palo na pamet!" Erika Valić, predsjednica Udruge Ruka Gašenje vatre Biskupi izdali priručnike kako ne zlostavljati djecu seksualno. Udruga nezadovoljna: "To nisu stvari koje se uče sada. Ili znate što je moral ili ne znate"

Navedeni portal prenosi kako je snimateljska ekipa neovlašteno ušla u crkvu, gdje su erotske fotografije snimljene, pa je to izazvalo zgražanje javnosti, a reagirale su i neke javne osobe, poput biskupa Mate Uzinića.

Dragi prijatelji,

duboko me ražalostilo to što je danas zbog vlastite promocije zloupotrijebljena otvorenost dubrovačkih crkava za snimanje neprimjerenih fotografija pod krinkom umjetnosti, na što ćemo morati medijski i pravno reagirati.

Moleći večeras Gospodina za nas koji smo ovim povrijeđeni, s raspetim Isusom želim moliti i za one koji su to uzrokovali govoreći: 'Oče, oprosti im, ne znaju što čine!' napisao je biskup Uzinić na svojem profilu na Facebooku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene