Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavio dzs

Nakon šest mjeseci rasta: Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u studenom pala za 3,6 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukupna sezonski i kalendarski prilagođena industrijska proizvodnja u Republici Hrvatskoj u studenome 2017. u usporedbi s listopadom 2017. bilježi pad za 3,6 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

U studenome 2017. u usporedbi sa studenim 2016. industrijska proizvodnja u Hrvatskoj, kalendarski prilagođena, bilježi pad za 1,7 posto.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gorko-slatki podaci Hrvati vole domaće, ali ga nema dovoljno: Pogledajte što ćemo morati uvoziti od voća i povrća Građani - 2 Ususret izborima Poražavajući podaci: Više od petine građana u riziku je od siromaštva, četiri skupine su najugroženije

Pad industrijske proizvodnje uslijedio je nakon uzastopnog šestomjesečnog rasta. Nedavno je i Eurostat objavio podatke prema kojima se Hrvatska našla među tri najbolje zemlje Europske unije po rastu industrijske proizvodnje u listopadu, u odnosu na rujan 2017. godine. Hrvatska je prema tim podacima zabilježila industrijski rast od 2,7 posto, dok je najveći rast unutar zemalja EU zabilježila Irska s 10,6 posto, a iza nje Danska s 2,8 posto, što je tek za 0,1 posto više od Hrvatske.

Podaci DZS-a kažu i da je broj zaposlenih u industriji u studenome bio manji za 0,1 posto u odnosu na listopad 2017., dok je u usporedbi sa studenim 2016. veći za jedan posto. 

Ako usporedimo broj zaposlenih osoba u studenome 2017. sa studenim 2016., tada je u proizvodnji Intermedijarnih proizvoda veći za 3,1 posto, u Kapitalnim proizvodima za 1,6 posto i u Netrajnim proizvodima za široku potrošnju za 0,1 posto, a manji je u Energiji za 4 posto i u Trajnim proizvodima za široku potrošnju za 2,4 posto, kaže se u priopćenju DZS-a. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene