Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukupna sezonski i kalendarski prilagođena industrijska proizvodnja u Republici Hrvatskoj u studenome 2017. u usporedbi s listopadom 2017. bilježi pad za 3,6 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.


U studenome 2017. u usporedbi sa studenim 2016. industrijska proizvodnja u Hrvatskoj, kalendarski prilagođena, bilježi pad za 1,7 posto.

Vezani članci Proizvodni pogon (Foto: Dnevnik.hr) Nakon pada – oporavak: Industrijska proizvodnja porasla za 3 posto u srpnju Broj sklopljenih brakova od 2012. do 2017. godine (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Porazne bračne statistike: Sve se manje ljudi ženi, a sve ih se više razvodi

Pad industrijske proizvodnje uslijedio je nakon uzastopnog šestomjesečnog rasta. Nedavno je i Eurostat objavio podatke prema kojima se Hrvatska našla među tri najbolje zemlje Europske unije po rastu industrijske proizvodnje u listopadu, u odnosu na rujan 2017. godine. Hrvatska je prema tim podacima zabilježila industrijski rast od 2,7 posto, dok je najveći rast unutar zemalja EU zabilježila Irska s 10,6 posto, a iza nje Danska s 2,8 posto, što je tek za 0,1 posto više od Hrvatske.

Podaci DZS-a kažu i da je broj zaposlenih u industriji u studenome bio manji za 0,1 posto u odnosu na listopad 2017., dok je u usporedbi sa studenim 2016. veći za jedan posto. 

Ako usporedimo broj zaposlenih osoba u studenome 2017. sa studenim 2016., tada je u proizvodnji Intermedijarnih proizvoda veći za 3,1 posto, u Kapitalnim proizvodima za 1,6 posto i u Netrajnim proizvodima za široku potrošnju za 0,1 posto, a manji je u Energiji za 4 posto i u Trajnim proizvodima za široku potrošnju za 2,4 posto, kaže se u priopćenju DZS-a. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju