Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznaje Dnevnik Nove TV

Šegoti optužni prijedlog zbog nezakonitog zapošljavanja sadašnjeg direktora Gradskih groblja Roka Gruje

Roko Gruja
Roko Gruja DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Roko Gruja Galerija 1/1 >>
Prema dokumentima koji su u posjedu redakcije Dnevnika Nove TV bivši voditelj Gradskih groblja je sa Rokom Grujom sklopio ugovor temeljem provedene procedure i suglasnosti uprave Zagrebačkog holdinga i gradonačelnika.

Zagrebački holding po zakonu mora raskinuti nevažeći ugovor o radu sa Rokom Grujom i zatražiti povrat svih plaća koje mu ne pripadaju u roku od 15 dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna velika akcija MUP i USKOK objavili detalje: Šegota dobio gotovo 700.000 kuna mita i kuću s bazenom, službenice suda dobile mrvice Patrik Šegota i Ema Branica NOVA UHIĆENJA Provjereno o malverzacijama u Gradskim grobljima izvještavalo još lani: Detalji afere zbog koje je danas uhićeno petero ljudi, na čelu s Patrikom Šegotom

Za mjesto na koje je zaposlen Gruja je trebao imati tri godine iskustva u struci, ali on ga nema s obzirom na to da je 2018. diplomirao. Zbog tog zapošljavanja optužni prijedlog prijeti Patriku Šegoti, doznaje Matea Ćorić.

U obavijesti Državnog inspektorata Područnog ureda Zagreb koja je poslana 30. studenog ove godine, a koju je potpisala viša inspektorica rada Marica Dilić, Šegota se navodi kao počinitelj prekršaja u vrijeme dok je bio šef Gradskih groblja.

U obavijesti piše:

"Ovlašteni tužitelj namjerava protiv počinitelja prekršaja podnijeti optužni prijedlog zbog osnovane sumnje da je… sklopio ugovor o radu s radnikom Roko Gruja koji ne udovoljava posebnim uvjetima za zasnivanje radnog odnosa propisanim… Pravilnikom o organizaciji Zagrebačkog holdinga d.o.o. Podružnica Gradska groblja... za radno mjesto 'Rukovoditelj službe' sklapanjem ugovora o radu dana 1. srpnja 2021. godine budući da je imenovani radnik dana 29. siječnja 2018. završio sveučilišni diplomski studij Poslovne ekonomije i stekao akademski naziv magistra ekonomije i ne ispunjava posebni uvjet od tri godine radnog iskustva u struci".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene