Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tim Osječkog zavoda za Gastroenterologiju najuspješniji je u Hrvatskoj i za to će biti nagrađen.


Osječki zavod za Gastroenterologiju u potpunosti je ukinuo liste čekanja i na taj način zaslužio titulu najboljeg tima u Hrvatskoj. Za pregled, dijagnozu i zahvat potrebno im je svega dva do tri dana, dok se ranije čekalo mjesecima.

Vezani članci Opća bolnica Dubrovnik (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) - 2 Apsurd na hrvatski način: Dubrovačka bolnica završila na sudu zbog ispomoći doktora iz drugih bolnica Bolnički hodnik (Foto: Dnevnik.hr) "Nijedna bolnica u Hrvatskoj bez ovoga ne može funkcionirati. Dosad smo već imali nekoliko inspekcija..."

"Mi nismo smanjili liste čekanja, mi smo liste čekanja potpuno izbrisali, kod nas više ne postoji lista čekanja", rekao je Dubravko Paulini, Gastroenteorolog KBC-a Osijek.

Zbog toga je Tim Osječkog zavoda za Gastroenterologiju najuspješniji u Hrvatskoj i za to će biti nagrađen.

Golemi gubici zbog neodgovornih pacijenata: Ne dolaze na zakazane preglede, ne preuzimaju nalaze...

"Uopće nije bitno u kojem obliku, važno je da smo prepoznati za svoj, rad trud i zalaganje, to je motivacija", kazala je Lidija Tomas, glavna medicinska sestra na odjelu Gastroenterologije KBC-a Osijek.

"Oni će vjerojatno dobiti određena sredstva za edukaciju, odnosno usavršavanje. Cilj nam je da se u KBC-u Osijek, to počne sa tumorima dojke i debelog crijeva, ali da se te aktivnosti prošire na sve tumorske bolesti.", rekao je pomoćnik ministra zdravlja Dragan Korolija Marinić.

"Vlada treba donijeti uredbu o sustavu nagrađivanja, toga do sada nije postojalo u Hrvatskoj, to je novitet", rekao je ministar zdravlja, Siniša Varga.

Upravo bolja organizacija, pacijentima može spasiti život.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook