Jure Tadić, načelnik hvarske policije, pisao je Veleposlanstvu Italije i izrazio sućut zbog smrti Talijana Eugena Vincija, koji je umro od posljedica trovanja ugljikovim monoksidom na brodu pored Hvara.

Galerija


Talijanski turist Eugenio Vinci umro je od posljedica trovanja ugljikovim monoksidom na unajmljenom turističkom brodu Atlantia u kolovozu, a njegova djeca završila su u splitskoj bolnici, gdje su im se liječnici danima borili za život. Dječak (5) i djevojčica (11) sad su bolje i nastavili su se liječiti u Italiji.

Vezani članci Policijske lisice, ilustracija Napad u Splitu: Policajca tijekom intervencije zbog nasilja u obitelji ugrizao pit bull, 28-godišnji vlasnik uhićen Igranje djece Je li ideja o srpskoj i hrvatskoj djeci u istim školskim klupama u Vukovaru ostvariva? "Neka postave ta pitanja pripadnicima mađarske zajednice, Talijanima..."

Načelnik Policijske postaje Hvar Jure Tadić sad je djeci ponudio doživotno ljetovanje u svojoj obiteljskoj kući na otoku, javlja Slobodna Dalmacija.

Tadić je nakon tragedije pisao Veleposlanstvu Italije u Zagrebu te izrazio svoju sućut, ali i nadu u brzi oporavak ostalih članova obitelji.

"Kao čovjek duboko potresen stradavanjem dvoje djece, ovim se putem nedvojbeno obvezujem, a nakon njihova oporavka, na mogućnost njihova doživotnog besplatnog ljetovanja u mojoj obiteljskoj kući na otoku Hvaru, u razdoblju kroz godinu kada to njima bude odgovaralo", napisao je Tadić u pismu Veleposlanstvu, prenosi Slobodna.