Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA OSOBNI ZAHTJEV

Na zatvorenom dijelu sjednice: Vlada razriješila tajnicu koja je srušila zid susjedi u Novalji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na zatvorenoj sjednici smijenila Nikolinu Nežić s mjesta glavne tajnice Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

"Na osobni zahtjev, razriješena je glavna tajnica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Nikolina Nežić. Državnoj službenici mr. sc. Jeleni Zrinski Berger, dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja do imenovanja glavnog tajnika temeljem natječaja, a najduže do šest mjeseci", priopćila je Vlada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Inspekciji trebalo tri dana da iziđe na teren Nevjerojatan bezobrazluk otkrio manjkavosti sustava: Hoće li biti sankcija za tajnicu Ministarstva graditeljstva koja je susjedi srušila zid kuće?

Nežić se našla u središtu interesa javnosti nakon što je otkriveno da je, izvodeći radove u Novalji, srušila zid kuće 81-godišnjoj susjedi. Nakon što je njen čin dospio u javnost građevinski radovi su ipak zaustavljeni jer je građevinska inspekcija utvrdila nezakonitosti. Zanimljivo je da su građevinskoj inspekciji za izlazak na teren bila potrebna čak tri dana. 

Iz Ministarstva su se tada pravdali deficitom inspekcijskog kadra jer na području Ličko-senjske županije rade samo dva građevinska inspektora. 

Predrag Štromar, ministar graditeljstva, ubrzo je nakon izbijanja skandala najavio da će tajnica snositi sankcije

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene