Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Škole u poplavljenim selima vrve majstorima svih zanata. Ostala su još četiri dana do početka nove školske godine.


Ostala su još četiri dana do početka nove školske godine. Toliko vremena imaju i izvođači radova na obnovi poplavljenih škola. Do ponedjeljka zidovi moraju biti oličeni, pločice postavljene, parketi suhi. Radi se ubrzano, u tri smjene, kako bi se sve stiglo na vrijeme.

Vezani članci Tomislav Šubić o obnovi kuće - 1 U Banovini se čeka obnova: "Imam troje djece koja trebaju normalne uvjete. Previše je čekati 10 mjeseci da uopće počnu radovi" Donošenje kontejnera u Banovinu U Banovini je -6 i pada snijeg, a mnogi i dalje čekaju svoje kontejnere: "Pod hitno nam treba građevinski materijal"

Škole u poplavljenim selima vrve majstorima svih zanata. Parketari, keramičari, žbukeri, električari...Svima pune ruke posla. Do početka nastave ostala su još samo četiri dana.

Hoće li premijer Milanović ispuniti obećanje? Radi se punom parom, ali...

'Iako radovi na prvi pogled, za one koji nisu svaki dan tu, djeluju kao da kasne. Međutim, kao što sam rekao, na knap jeste, ali ide i počinjemo u ponedjeljak, naravno', rekao je ravnatelj škole u Gunji, Stipica Mišura.

Za četiri dana treba zalijepiti parket, izbrusiti ga, izlakirati. A sve se to treba i osušiti prije ulaska djece u učionice. Radnici i majstori kažu kako će do ponedjeljka sve biti spremno.

'Bit će svim našim đacima, tetama i učiteljima, će biti jako lijepo, obnovljeno, osvježeno. To je jedan dobar posao bio. Kratak. Jako zahtijevan za naše građevinare', rekao je zamjenik ministrice graditeljstva, Željko Uhlir.

Nije upisana sva šteta u Gunji? Dvije komisije, dvije razine vode

Za ne povjerovati. Poslovi koji inače traju mjesecima, ovdje su odrađeni u najkraćem mogućem roku.

'To su sve suvremeni materijali i u roku od 24 sata nakon tog zadnjeg premaza to je gotovo i spremno za ulazak. To sam se osvjedočio gore na katu. Nisam ni sam vjerovao', kazao je ravnatelj Mišura.

U škole stiže i novi namještaj i oprema.

'Potrebe u opremi su preko milijun kuna', kazala je Jadranka Mustapić Karlić iz Odjela za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije.

Dok majstori bruse, učitelji se pripremaju za početak nastave. Ima i malo sreće u nesreći. Dotrajale seoske škole preobrazit će se u suvremeno opremljene. Učenici škole u Gunji u ponedjeljak će s veseljem doći u obnovljenu školu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook