Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakve su to procjene?

Štete u Gunji: Dvije komisije izmjerile različite razine vode u istoj kući!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici na poplavama zahvaćenim područjima nezadovoljni su procjenama komisija koje su ocjenjivale oštećenost kuća.

Dnevnik Nove TV donosi priču o tome kako su dvije komisije u razmaku od dva mjeseca izmjerile dvije različite razine vode koja je poplavila kuću, te time utjecali na visinu iznosa koji država daje za obnovu.

Pročitajte i ovo Šteta od poplave u Hrvatskoj Kostajnici - 4 Vodostaj je pao Voda se povukla, no šteta je ostala, građani negoduju: "Nikad ni jednu lipu nismo dobili" Nema poplave - 1 Ne boje se vode Dok se drugi muče, na sjeveru Hrvatske nema poplava: Evo kako su oni riješili nekad velik problem

Nezadovoljna procjenom komisije, Mara je uložila primjedbu, a kada će dobiti odgovor - ne zna. 'Kažu da će vidjeti, da smo pogriješili što nećemo uzeti, da puno griješimo, da ćemo samo, kako su rekli, da ćemo biti među zadnjima i da ćemo se pokajati', rekla je Mara Franjić iz Gunje.

Goran kaže kako je prva komisija koja je došla nekoliko tjedana nakon puknuća nasipa bila temeljitija, od druge koja je izmjerila manju razinu vode.

Hoće li premijer Milanović ispuniti obećanje? Radi se punom parom, ali...

'Izmjerili su vodu, hodali su po kući i kaže jedan drugom hajde upiši 95, ma nemoj ipak upiši 77, pa ćemo vidjeti što ćemo. I uglavnom na kraju je ostala razina 77', ispričao je Goran Franjić iz Gunje.

Iz ministarstva graditeljstva kažu kako će osnovati komisiju za rješavanje slučajeva poput ovoga.

'Prigovori će se komisijski rješavati, prihvatiti ili odbacit, to će komisija odrediti. To su inžinjerske komisije, to su vrlo jednostavni kriteriji i nije problem ustanoviti tko je u pravu ili u krivu', rekao je Željko Uhlir, zamjenik ministrice graditeljstva i prostornog uređenja.

Osim razine vode, uvjet za svrstavanje u neku od kategorija je i težina oštećenja na kući.

'Mi imamo napuknut temelj od toga momenta i imamo veliku štetu koju nisu uveli nigdje. Ja sam i to stavio u primjedbu da je temelj oštećen', dodaje Goran.

Nervoza i nestrpljenje kod stanovnika Gunje sve je veće, a vremena za obnovu njihovih domova do prvih jesenskih kiša sve je manje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene