Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rok je 1. rujna

Hoće li premijer Milanović ispuniti obećanje? Radi se punom parom, ali...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović obećao je da će radovi na obnovi osnovne škole u Gunji biti završeni do početka nastave. Hoće li održati obećanje?

Premijer Zoran Milanović, s ministricom graditeljstva i prostornog uređenja Ankom Mrak Taritaš obišao je radove na obnovi škole i Doma zadravlja. Posjetio je i obiteljske kuće u Gunji i Račinovcima, te nazdravio s domaćinima za što skoriju obnovu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Facebook objava Milanović: "Kao svaki ugroženi diktator, Plenković medije proglašava neprijateljima" Zoran Milanović I o Butkoviću Milanović: "Plenković nas uvlači u sukobe koje ne razumije"

Obišao je i školu koja je također teško stradala. Podsjećamo kako je prilikom jednog posjeta obećao da će obnova biti gotova do početka školske godine.

Gunja: Ministarstvo gospodarstva predalo prvih 70 kontenjera za stanovništvo i ambulantu

Radnici rade doista po cijeli dan. Radi se u dvije smjene, a često se i ostaje prekovremeno, duboko u noć kako bi radovi na školi što prije završili, a djeca što prije mogla sjesti za svoje klupe.

Na gradilištu je svakoga dana stotinjak radnika koji daju sve od sebe ne bi li ispunili zahtjevne građevinske rokove. Do kraja praznika je još dva tjedna, vlage u zidovima škole ima još jako puno. Ovo će svakako biti veliki izazov za graditelje.

Zidovi s vanjske strane zgrade još uvijek su otvoreni, bez žbuke i fasade, a tako će i ostati preko zime, preko proljeća, možda čak i do sljedećeg ljeta. Koliko god bude potrebno da se isuše.

Većina roditelja od 320 učenika ove škole odlučila je kako će e njihova djeca vratiti u školu, bez obzira na to što im kuće većini nisu obnovljene.

Posla je je puno pa se i nastavnici i roditelji pribojavaju da neće biti sve spremno početkom rujna. A te strahove dijeli i učiteljica engleskog jezika koja je od premijera, pred medijima tražila jamstvo da će škola biti gotova.

'1.9. ako ne budemo uselili u našu školu, ja ću biti slobodna ponovno kontaktirati vas i medije', zaprijetila je učiteljica engleskog jezika Senka Klišanić kada je 1. srpnja srela premijera Milanovića koji joj je obećao da će do početka nove školske godine Osnovna škola u Gunji biti obnovljena.

Milanović u Gunji: Da je poplava bila veća, ne bismo mogli pomoći građanima'

'Škola će biti, to je važno, u funkciji za dva tjedna', najavio je premijer tijekom posjeta Gunji.

Nastavnica koja je inicirala početak obnove škole u petak se ipak nije susrela s premijerom. Kaže kako čeka 1.rujna.

'Mislim da njegovo obećanje, to jest garancija da će 1.9. biti sve gotovo, je nerealno. Kao što sami vidite radovi nisu ni blizu kraja', rekla je Senka Klišanić, nastavnica OŠ 'Antun i Stjepan Radić'.

Objasnila je i koliko je škola bitna za Gunju.

'Škola je ipak na neki način centar društvenog života u Gunji u kojoj nema puno sadržaja za djecu i mlade', dodala je Klišanić.

Radova na obnovi škole je puno, a vremena do početka školske godine još jako malo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene