Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović objavio je na svojoj službenoj Facebook stranici kako mu je napadnuta obiteljska kuća u Šibeniku.

Galerija


"Skandal!!! Jutros mi je u Šibeniku napadnuta OBITELJSKA kuća u kojoj živim sa suprugom, majkom i tri kćeri. Hrvate se pokušava zaplašiti u njihovoj državi Hrvatskoj, e neće proći! Dijelite da cijela Hrvatska zna", napisao je Zekanović na svojoj službenoj Facebook stranici.

Vezani članci Ruža Tomašić Potraga za masonima se nastavlja, a Ruža Tomašić poručuje: "Baš ću istražiti ima li masona i u EU parlamentu" Nikola Grmoja (Foto: Dnevnik.hr) Grmoja: "Nismo dobili Škorin prijedlog da se na parlamentarnim izborima odreknemo naziva svojih stranaka"

Objavio je i fotografiju na kojoj je vidljivo ustaško znakovlje i kukasti križ ispisan na vratima.

Grafiti na ulaznim vratima Zekanovićeve obiteljske kuće u šibenskom Varošu, u starom dijelu grada, pojavili su se jutros između 9.15 i 9.30 sati. "Kad sam se vratio iz trgovine boja na vratimo se još bila cijedila", rekao je Zekanović, koji je pred kućom stajao u društvu dva policajca.

"Ovo je moja obiteljska kuća u kojoj živim sa suprugom, tri kćeri i majkom. Definitivno se radi o napadu na izabranog hrvatskog zastupnika u Hrvatski sabor, što je jedan ozbiljan presedan. Ja zapravo ne znam da je u 30 godina hrvatske države bilo ovakvih slučajeva, da se nekom zastupniku na ovaj način prijeti i da mu se uništava imovina. Logično je zaključiti da je ovaj napad na moj integritet osobni i moj obiteljski uzrokovan isključivo mojim izjavama jučer u saboru. A ja ću ih ovdje ponoviti i to ću ih, rado ponoviti.
Dakle, Hrvatskom danas upravlja hrvatsko-srpska trgovačka koalicija, ali još bolje Plenkovićevo-srpska trgovačka koalicija. Nadam se da ovaj slučaj neće proći nezapaženo", poručio je Zekanović.
 

Saborski zastupnik HRAST-a rekao je kako je njegovoj majci pozlilo kada je vidjela grafite na ulaznim vratima kuće.

"Nikome nije svejedno, no posebno mojoj majci koja ima 80 godina. Ona tu živi cijeli život. Ovo je jako loš presedan za Šibenik i za Hrvatsku.

Zanima me hoće li biti reakcije svih onih koji su se digli na zadnje noge kada je Milorad Pupovac pogođen limunom, što sam osobno osudio. Zanima me hoće li ova priča biti zaboravljena poput svastike na Poljudu", zapitao se Zekanović.

Policija ispred obiteljske kuće Hrvoja Zekanovića radi uviđaj, službenih izjava još nema. (Hina)