Burno u Saboru! Nakon što je zastupnik Hrvoje Zekanović žestoko izvrijeđao Milorada Pupovca, manjine su napustile sabornicu. Glasanje je na kraju odgođeno.


U Saboru je u podne trebalo početi glasanje, ali je kasnilo jer se čekalo da dođu predstavnici manjina. Potom je oporba napustila sjednicu kako bi srušila kvorum, ali su stigle manjine pa se pristupilo glasanju.

Vezani članci Novi detalji priče o Žinićevoj kući - 4 Priča o Žinićevoj kući ne prestaje šokirati: Tvrdi da se uselio u kolovozu '95., država tvrdi da je smještaj dobio još u travnju Tomislav Tomašević Zaiskrilo između Plenkovića i Tomaševića: "Imam direktno pitanje i očekujem direktan odgovor", "Te vam banalne fore ne mogu proći više nigdje"

Glasanje je potom zapelo na Zakonu o popisu stanovništva jer je Vlada odbacila amandmane manjina, pa su stranke redom zatražile stanku.

Zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović vladajuću je koaliciju nazvao hrvatsko-srpskom trgovačkom koalicijom. ''Hoće li udovoljiti Pupovcu da manjine same sebe popisuju? Možda bi bilo najbolje da se popisivanje radi u Srbiji, pa da Pupovac nema troškove prijevoza kad prevozi ljude u Hrvatsku'', rekao je Zekanović.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je da se ne slaže s njegovim konstrukcijama, ali nije mu izrekao opomenu.

''Zastupnik Hrvoje Srboljub Zekanović je pokazao zbog čega Klub nacionalnih manjina smatra da su amandmani trebali biti prihvaćeni'', rekao je Milorad Pupovac. Rekao je da nemaju osigurane uvjete za rad te najavio da će napustiti sabornicu. To su i učinili nakon novog istupa Hrvoja Zekanovića.

Nakon stanke Jandroković je izvijestio da će Klub manjina obaviti dodatne konzultacije, pa je glasanje odgođeno za idući tjedan.