Varaždinska policija u četvrtak je na granici sa Slovenijom u automobilu 49-godišnjaka pronašla šest kilograma kokaina. Procjenjuje se da na ilegalnom tržištu ova količina droge vrijedi nekoliko milijuna kuna.

Galerija


 Na Graničnom prijelazu Cvetlin, na ulazu u Hrvatsku iz Slovenije, granični policajci PU varaždinske zaustavili su 49-godišnjaka iz Zagreba. Prilikom granične kontrole, policijski pas za detekciju droga nanjušio je drogu u automobilu marke Audi Q7 njemačkih registarskih oznaka koji je vodio 49-godišnji muškarac.

''Provedenom pretragom vozila, na skrivenom mjestu unutar središnje konzole, odnosno u naslonu za ruke i u sustavu ventilacije, pronađeno je ukupno pet paketa, ispunjenih bijelom praškastom materijom nalik na drogu kokain, ukupne težine 6017,2 grama, za koju je preliminarnim ispitivanjem dobivena pozitivna reakcija na drogu kokain'', priopćila je varaždinska policija.

Crnogorska policija (Foto: Arhiva/AFP) Dvojica Hrvata s Interpolove tjeralice uhićena u Crnoj Gori: Osumnjičeni za krijumčarenje više od tone kokaina

Pao diler u Zadru (Foto: PU zadarska) U Zadru pao diler: Policija mu oduzela kokain i marihuanu, vage, 39.500 tisuća eura i dva pištolja

Pronađena droga, automobil i drugi pronađeni predmeti privremeno su oduzeti muškaraci, a on je pred pritvorskom nadzorniku uz kazneu prijavu zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Kriminalističko istraživanje nastavlja, a točna čistoća i vrijednost pronađene droge znat će se po okončanju vještačenja. Zasad se procjenjuje da pronađena droga na ilegalnom tržištu vrijedi nekoliko milijuna kuna.