Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjetar rušio sve pred sobom

Olujna bura u Makarskoj i Konavlima, na Biokovu jutros izmjereno minus 11

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Makarskoj je jutros temperatura u šest sati bila samo četiri Celzijeva stupnja, a na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri temperatura se spustila na minus 11,8 Celzijevih stupnjeva i najniža je ovoga jutra u našoj zemlji.

Zbog jake bure što puše na Makarskom primorju brzinom od šezdesetak, a na udare i do 80 kilometara na sat kao i nepovoljnih vremenskih prilika na moru, od šest sati u prekidu je trajektni promet na liniji Sumartin - Makarska.

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu Ilustracija vremenska prognoza "Stiže pravi ugriz zime": DHMZ najavio veliko zahladnjenje, prve značajne promjene već od petka

Danas će u Hrvatskoj prevladavati pretežno sunčano i vjetrovito, osobito na Jadranu, u unutrašnjosti povremeno umjerena i povećana naoblaka, pri čemu ponajprije u gorju mjestimice može pasti malo snijega, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka, u Dalmaciji na udare i olujna bura i sjeverac. Najviša dnevna temperatura između -1 i 4, na Jadranu od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva.

Olujna bura zadala je protekle noći pune ruke posla pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe Konavle, javlja DuList.

Uz borbu s vatrenom stihijom najprije kraj Stravče, a potom i u Mihanićima, konavoski vatrogasci cijelu noć izlazili su na intervencije zbog porušenih stabala. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene