Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obnova neće biti jeftina

Velike štete na infrastrukturi nakon potresa u Banovini: "Nema ceste u županiji koja nije oštećena"

Aktualno Galerija Ratko Vujić iz Županijske uprave za ceste Sisačko-moslovačke županije Ratko Vujić iz Županijske uprave za ceste Sisačko-moslovačke županije Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić u rupi nastaloj od potresa - 1 Domagoj Mikić u rupi nastaloj od potresa - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Mikić u rupi nastaloj od potresa - 2 Galerija 1/3 >>
U Banovini i dalje službe na terenu saniraju potresom pogođeno područje - pregledavaju se objekti u privatnom vlasništvu, ali i infrastruktura...

Iz Letovanića se javio reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić koji je razgovarao s Ratkom Vujićem iz Županijske uprave za ceste.

Pročitajte i ovo Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan Petrinja - 1 Banovina tri godine od potresa Satima bila zarobljena ispod ruševina: "U snovima opet proživljavam scene, a hvata me jeza da ćemo se vratiti u tu zgradu"

Vujić kaže da nema ceste u županiji koja nije oštećena, no najgore su prošle 22 ceste na području Gline i Petrinje.

Zatvoren je i manji most u mjestu Rausovac kod Hrvatske Kostajnice zbog napuknuća. Vujić kaže da je to most za potrebe lokalnog stanovništva te postoje obilazni pravci.

"Situacija s mostovima je zadovoljavajuča, statičari su ih pregledali", rekao je.

Što se tiče obnova cesta prvo treba napraviti ispitivanja, elaborate te ona ići u sanaciju, a koliki će biti trošak ovisi o oštećenju. "Neće biti jeftino", kaže Vujić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene