Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Današnji aktualni sat u sisačko-moslavačkoj Županijskoj skupštini obilježilo je pitanje jednog HDZ-ovca SDP-ovoj županici Marini Lovrić Merzel o navodnoj liposukciji. Ona je demantirala da je bila na estetskoj operaciji i najavila tužbu.


'Gospođo županice, jeste li vi osoba o kojoj bruji cijeli Grad, a koja je u sisačkoj bolnici obavila estetski zahvat, tj. liposukciju, pod lažnom dijagnozom i s uputnicom za drugu bolest koju plaća HZZO?', upitao je čelnik sisačkog HDZ-a i županijski vijećnik te stranke SDP-ovku Marinu Lovrić Merzel na aktualnom satu današnje sjednice Županijske skupštine.

Vezani članci Cijepljenje protiv koronavirusa, ilustracija Šimetin o odabiru pacijenata za cjepivo i tko spada pod opciju 'razno': ''Liječnici najbolje znaju svoje pacijente i znat će po iskustvu izabrati najrizičnije'' Ivan Šarić Ivan Šarić objavio fotografiju iz bolnice pa zabrinuo obožavatelje: ''Izgleda da mi ne gine operacija...''

Krapljan je kasnije, na tiskovnoj konferenciji, dodao kako je tu informaciju dobio od brojnih medicinskih djelatnika iz bolnice. Zbog toga je, kaže, došao i dva sata prije sjednice kako bi se na vrijeme mogao prijaviti za postavljanje tog pitanja.

>> Poznati Hrvati i estetske operacije: Po vitkost kod doktora!

'O tome bruji cijela bolnica, cijeli grad, da je županici obavljena liposukcija, da je zahvat trajao šest sati, da su dijagnoza i uputnica bili lažni, a sve kako bi se izbjeglo plaćanje skupog zahvata. Takav zahvat košta više od 10.000 kuna. Zbog operacije je cijeli jedan odjel u bolnici bio zatvoren za druge pacijente kako bi se to sačuvalo u tajnosti', rekao je Krapljan.

Na novinarsko pitanje ima li kakvih dokaza za svoje tvrdnje, rekao je kako očekuje da će, u slučaju suda, pojedini liječnici htjeti to i javno potvrditi.

Merzel: Bila sam bolesna, a ne na estetskoj operaciji

A izgleda da će do suda ovaj slučaj i doći.

'Ovo je pitanje ispod svake razine i morat ćete te tvrdnje dokazivati na sudu, gospodine Krapljan. Znam da se gradom priča da sam bolesna, da imam karcinom i da su mi dani odbrojani što bi očito obradovalo neke moje političke protivnike. Bila sam bolesna, na operaciji u sisačkoj bolnici, no nema veze sa estetskom operacijom. Moj izgled je rezultat brige o sebi, a ne zahvata estetskog kirurga', rekla je županica Lovrić Merzel i tako demantirala i priče o svojim čestim zatezanjima lica. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook