Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završena drama u Sisku

Dnevnik Nove TV doznaje - muškarac koji je prijetio u sisačkoj školi nije bio naoružan: "I ovo je dokaz psihoze, na ljude utječu i potresi"

Aktualno Galerija +0 Andrija Jarak Galerija 1/1 >>
Muškarac koji je ušao u školu s bombom tražio je razgovor sa županom Ivom Žinićem. Ubrzo se predao i uhićen je.

Nešto prije 14 sati okončana je kriza u sisačkoj Srednjoj strukovnoj školi u koju je oko podneva ušao mlađi muškarac i rekao da ima bombu.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Ilustracija bile su lažne Panika u susjedstvu: Sedam škola primilo dojave o bombama

Dnevnik Nove TV doznaje da bombaš nije bio naoružan te da je imao samo osigurač od ručne bombe. Iza 12 sati ušetao je s vrećicom i rekao da nosi donaciju. 

"Čim je ušao u zgradu počeo je vikati da je naoružan i da svi bježe van. Ušao je u prostoriju gdje inače ulazi županijski krizni stožer. Osigurač je cijelo vrijeme držao u ruci u džepu", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

Muškarac je navodno tražio razgovor sa sisačko-moslavačkim županom Žinićem.

Medved: "Ovo je dokaz kolika je psihoza"

Nakon njegove predaje novinarima se obratio ministar Tomo Medved koji je došao na mjesto događaja. 

"Policija je radila svoj posao. Osoba se predala. Detalje će objaviti policija, koji su bili motivi ovoga i ostalo. Čestitke policiji kako su promptno reagirali, i riješili situaciju u Zagrebu i ovdje", rekao je pred sisačkom školom ministar hrvatskih branitelja i šef stožera za obnovu nakon potresa Tomo Medved.

"I ovo je dokaz koliko je ovo područje pogođeno potresom i kolika je psihoza koja utječe na sve. Pozivam ljude da zadržimo stabilnost, obnovit ćemo područje, vratiti život u Sisak i Banovinu i na područje koje je teško stradalo u Domovinskom ratu i u potresu. Svi moramo doprinositi stabilnosti u društvu", poručio je Medved.

Evakuirali učenike

Nakon dojavi o osobi koja je u školu došla bombom iz školske zgrade su evakuirani učenici.

"Bio sam na nastavi kad su nas evakuirali. Izašli smo odmah van i pobjegli, ne želim biti tamo. Odmah je dojurila interventna, svi s pancirkama. Zatvorili su ulaze i izlaze na školi'', kazao nam je učenik sisačke Srednje strukovne škole.

Kako se doznaje, muškarac S. Š. je u 30-im godinama, otac je dvoje djece i sin poginulog hrvatskog branitelja. 

Iz PU sisačko-moslavačke rekli su nam da je dojava stigla oko 12:15 i te da je riječ o muškarcu koji je u školu ušao i rekao da ima bombu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene