Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opsada u Tordincima

Muškarac koji je bacao molotovljeve koktele otprije je poznat policiji. Susjedi u šoku: "Polio se benzinom i držao upaljač"

Aktualno Galerija Napad u Tordincima - 3 Napad u Tordincima - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ivica Damjanović, žrtva napada Ivica Damjanović, žrtva napada Foto: DNEVNIK.hr Tin Kovačić, reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Napad u Tordincima - 1 Napad u Tordincima - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Napad u Tordincima - 2 Galerija 1/6 >>
U Tordincima pokraj Vinkovaca muškarac je na susjede bacio molotovljev koktel pa se zatvorio u kuću i prijetio bombom. U selo su brzo stigli specijalci, policija, pregovarači i novinari, a muškarac se predao nakon višesatne drame.

Opsadno stanje u Tordincima, nedaleko od Vinkovaca, gdje je u utorak 57-godišnji rastrojeni zaštitar bacao molotovljeve koktele na kuću svojih susjeda, a zatim se polio benzinom i prijetio smrću, navodno i bombama.

"Žena je skuhala kavu. I dok smo pili kavu, ja sjedim leđima do terase u izlogu, kad je odjednom nešto puklo i počelo gorjeti. Bio je veliki plamen, staklo frca po glavi, gori stepenište i drvena ograda", ispričao je Ivica Damjanović reporteru Dnevnika Nove TV Tinu Kovačiću.

Napadač tu nije stao.

"On je bacio koktel kroz prozor kuhinje. Gori unutra kuhinja, perilica. Baca jednu pod peć, pod kamin i sin je to ugasio. Ja ne znam, nemam riječi", dodao je Damjanović.

"Da smo ostali unutra kad je ubacivao u boravak, zapalio bi nas. Onda je policija došla i vikao je policajac na njega: 'Prestani bacati!' On nije htio. I razvalio je policajac kapiju, došao do njega, u tom trenutku se on polio benzinom i upaljač držao: 'Ako dođeš do mene, zapalit ću se'", prisjetila se Ljubica Damjanović.

Pročitajte i ovo Skandal u Dinamu - 1 Klub bez komentara Uprava Dinama izvukla jednog BBB-a iz Grčke? Reporter Dnevnika Nove TV: "To bi moglo bitno promijeniti situaciju"

Nakon toga se napadač povlači u svoju kuću i prijeti smrću. Govori da ima i bombe, da je pustio plin. No usamljenom policajcu stiže pomoć specijalne i interventne policije, čak i snajperista. Dok se priprema akcija ulaska u kuću, mještani opisuju karakter napadača.

"Problematičan. I u gostioni je, on nema kome nije prijetio u selu. Pokazivao prstom: 'Tebe ću riješiti, tebe ću riješiti.' Spisak on ima", ustvrdio je Antun Damjanović.

Pročitajte i ovo Seksualna edukacija u školama, ilustracija - 3 važne teme Počela kampanja za uvođenje cjelovite seksualne edukacije u škole: "Mlađa populacija treba biti osviještena o svemu što donosi seksualnost"

No na scenu stupaju i pregovarači i to s njegovom kćeri. Napadač se smiruje i kreće petominutna akcija u kojoj se sam predaje policiji. Motivi napada još su pod upitnikom. Sa susjedima nije imao problema.

"Kakav ima povod, kakve razloge? Ovako nešto da se napravi, da se dogodi. Nemam riječi za to", rekao je Ivica.

Reporter Tin Kovačić tijekom javljanja uživo u Dnevnik Nove TV otkrio je da je napadač otprije poznat policiji zbog slučaja starog tri godine.

"Napadač je radio kao zaštitar u jednoj velikoj državnoj tvrtki i u njoj je svojim oružjem prijetio radnicima. Taj bi se slučaj mogao okarakterizirati i kao talačka kriza", rekao je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene