Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dio za prihvat i smještaj državljana trećih država površine je 1175 metara četvornih, a čine ga prostorije za prihvat i dnevne aktivnosti u prizemlju.


Ministarstvo unutarnjih poslova dovršilo je izgradnju i opremanje Tranzitnog prihvatnog centra u Tovarniku za što je utrošeno je nešto više od 27 milijuna kuna, od čega je većina, odnosno 21,7 milijuna kuna isplaćena iz sredstava Schengenskog instrumenta, dok je iz državnog proračuna plaćen PDV.

Vezani članci Slika nije dostupna NOVINAR THE SUNA LAGAO MUP ga provjerio prilikom prelaska granice, poslali i dokaz Slika nije dostupna NAPOKON POMAK U Grčkoj će se razdvajati ekonomski migranti od stvarnih izbjeglica

Svi radovi su završeni 16. lipnja, nakon čega je prostor uređen namještajem i opremom, objavio je MUP na svojim internetskim stranicama. Kompleks, koji je izgrađen na parceli od 15.584 metara četvornih, čine glavna građevina, prizemlje i kat.

Dio za prihvat i smještaj državljana trećih država površine je 1175 metara četvornih, a čine ga prostorije za prihvat i dnevne aktivnosti u prizemlju.

Na katu se nalaze 14 četverokrevetnih soba, dvije obiteljske trokrevetne sobe te prostorije za igru djece i knjižnica.

Predviđeni poslovi Tranzitnog centra za strance su provođenje ograničenja slobode kretanja stranaca koji su zatečeni u nezakonitom prelasku vanjske granice Europske unije do njihovoga preseljenja u Prihvatni centar za strance ili udaljenja temeljem readmisijskog ugovora.

Također, organizira i obavlja preprate radi prisilnih udaljenja temeljem readmisijskog ugovora u treću susjednu državu te sudjeluje u postupku utvrđivanja identiteta smještenih stranaca.

U Centru se ujedno vodi briga o zdravstvenoj i psihosocijalnoj skrbi za smještene strance, obavljaju se poslovi osiguranja Centra i smještenih stranaca te poduzimaju mjere i radnje u svrhu poboljšavanja uvjeta boravka u Centru.

Osim toga, Centar pruža stručnu pomoć policijskim upravama i postajama kod složenijih slučajeva i prisilnog udaljenja. (Hina)