Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Po drugi put Ministarstvo kulture odbilo je Duška Mucala za intendanta splitskog HNK.


Nakon što je njegovo imenovanje prvi put odbio bivši ministar Božo Biškupić, iz istog razloga, lošeg programa, odbio ga je i sadašnji ministar Jasen Mesić. Strateški ciljevi, stoji u obrazloženju, ostavljaju dojam površnosti i nedovoljne kompetencije.

Vezani članci Mladi pred HNK-om Od Sinana Sakića do heavy metala. Provjerili smo tko se sve skuplja ispred HNK i boje li se mladi korone: "Ma vi mediji samo pumpate te brojke" HNK nakon tuluma "Ovo je jad i bijeda. Nisu to nikakve supkulture, nego svaštara bez reda i smisla": Pogledajte kako izgleda HNK nakon cjelonoćnog tuluma

>> Mesić odbio potvrditi Mucala kao intendanta HNK

A dio programa pokazuje netočne i nerealno ostvarive proračunske prihode. Mucalo sve opovrgava i oštro odgovara. 'Radi se o sramotnoj političkoj odluci. Naime, to je hvala za sve što smo moji suradnici i ja radili proteklih osam mjeseci.14 uspješnih premijera, 150 izvedbi, Marulićevi dani bez greške, pripreme za Splitsko ljeto u trenutku kada nema ravnatelja. Dakle, to je hvala od strane ministra', rekao je Duško Mucalo.