Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš gostovala je u Dnevniku Nove TV. Odgovarala je na pitanja Mislava Bage o enormnom broju zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata.


Gostujući u Dnevniku Nove TV ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš kazala je kako od trenutka kada je čula da je podneseno gotovo 774 tisuće zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata ima grč u želucu.

Vezani članci Slika nije dostupna Bageri će zatrpati Nadanov tajni bunker? Slika nije dostupna Koliko je dosad riješeno zahtjeva za legalizaciju i gdje najviše zapinje?

'Moram priznati da su najave govorile o impozantnoj brojci, ali kad sam vidjela o kojoj je brojci riječ, otad imam grč u želucu, zaista', rekla je.

>> Predano 773.198 zahtjeva za legalizaciju: Koliko ih je u vašem gradu?

Istaknula je kako je poruka građana jasna, da su oni predali svoje zahtjeve na vrijeme te da očekuju da njihovi podnesci budu riješeni u 'neko pristojno vrijeme'. 'Odgovornost je na nama', rekla je ministrica.

Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Mislava Bage hoće li se zaista moći toliku količinu zahtjeva riješiti u dvije godine, kako se najavljuje, ministrica je odgovorila kako se 'moramo potruditi da sve svoje snage iskoristimo i u dvije godine to riješimo'.

Tko će sve te zahtjeve obraditi?

'Kao što su građani mogli podnijeti zahtjev, mi moramo učiniti sve da u pristojno vrijeme, procjenjujem dvije godine, to riješimo', kazala je Mrak Taritaš.

Na pitanje ima li ljudi koji će to biti u stanju sve obraditi, rekla je kako se nada da ih ima. Najavila je da će u sljedećih nekoliko tjedana obići sve hrvatske županije te da će se sa županima i gradonačelnicima dogovoriti što i kako.

Prva rješenja već ujesen

Prvi bi zahtjevi mogli biti riješeni već ujesen. 'Duboko se nadam da ćemo najesen krenuti i da će se zahtjevi ubrzano i brzo rješavati', obećala je ministrica.

Zahtjevi će se rješavati prema datumu njihova zaprimanja, ali u hitnim će slučajevima, kaže ministrica, građani moći podnijeti požurnice.

Na pitanje hoće li nakon dvije godine biti, kako se u narodu kaže, pukovnik ili pokojnik, ministrica je sa smiješkom odgovorila: 'Nadam se i vjerujem pukovnik!'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook