Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O bivšem kolegi

Mrak Taritaš: Baranović nije dobro učinio, ali ima pravo na svoj put

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica prostornog uređenja i graditeljstva i članica predsjedništva HNS-a Anka Mrak Taritaš izjavila je danas kako smatra da prelazak saborskog zastupnika Petra Baranovića iz HNS-a u nije dobar potez, ali i da on ima pravo izabrati svoj put.

"Gospodin Baranović, kao što je sam rekao, dulje vrijeme razmišlja vidi li svoj daljnji politički put u HNS-u ili drugdje, razgovarao je s čelnicima stranke i sa mnom, a ja mislim da nije dobro učinio", rekla ja Mrak Taritaš uoči današnje rasprave o budućem Zakonu o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HNS ostao bez saborskog zastupnika Petar Baranović prešao Čačićevim reformistima Slika nije dostupna Ministri iz SDP-a bez komentara Mrak Taritaš: Odluka o isključenja Čačića pokazuje jedinstvo stranke

Dodala je da Baranović "ima apsolutno pravo birati svoj put i vidjeti da je njegov politički profesionalni put negdje drugdje", te zaključila: "Sretno mu bilo!"

Saborski zastupnik Petar Baranović napustio je jučer HNS i podnio ostavku na sve stranačke dužnosti te izjavio da svoju političku budućnost vidi u Narodnoj stranci – reformista Radimira Čačića.

Petar Baranović prešao Čačićevim reformistima

Kao glavni razlog za napuštanje HNS-a naveo je nemogućnost da se poistovjeti s politikom stranke koja se u potpunosti okrenula čistoj liberalnoj stranci, ustvrdivši da je po uvjerenju narodnjak i da ne dijeli liberalna uvjerenja.

Naglasio je kako je napuštanje HNS-a njegova osobna odluka, da nije dio nikakve organizirane skupine koja prelazi Čačiću. Očekuje se da će Baranović zadržati saborski mandat i priključiti se klubu zastupnika s Natalijom Martinčević koja je ranije isključena iz HNS-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene