Iz platforme Možemo i Zagreb je naš! navode da je gradski pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić prijavio roditelje koji su tražili da statičari pregledaju škole, dok Lovrić kaže da nije prijavio roditelje, već osobe za širenje lažnih vijesti.


Saborski i gradski zastupnik te vjerojatni kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, Tomislav Tomašević, u subotu je na sazvanoj konferenciji za medije prozvao Ivicu Lovrića zbog slanja kaznenih prijava, ali i prijava Centru za socijalnu skrb roditelja koji su zatražili da statičari pregledaju škole zbog mogućih oštećenja u zagrebačkom potresu.

"Ne samo da je poslao prekršajne i kaznene prijave MUP-u i DORH-u protiv zabrinutih roditelja, nego je isto tako poslao i prijave Centru za socijalnu skrb vezano za to kako ti roditelji odgajaju svoju djecu. Tako da možete zamisliti kako su se osjećali roditelji koje je nazvao Centar za socijalnu skrb i tražio da se obavi s njima obavijesni razgovor o tome kako odgajaju svoju djecu", rekao je na konferenciji za novinare ispred zagrebačke Osnovne škole "Augusta Harambašića" Tomašević.

Na Tomaševićeve tvrdnje kako je riječ o roditeljima koji su sudjelovali u inicijativama za sigurnost djece u školama i vrtićima nakon potresa, priopćenjem je reagirao pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, koji tvrdi kako se zapravo radi o osobama  koje su širile lažne vijesti, poput inženjera građevine koji je poslao pismo roditeljima u kojem piše da je Grad Zagreb raspisao natječaj za obnovu osnovne škole bez projektne dokumentacije. Lovrić ističe da to je to laž.

''Odgovornost za svaku izgovorenu riječ"

Na te tvrdnje je priopćenjem reagirao pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Kaže kako nije prijavio roditelje, nego osobe koje su širile lažne vijesti, poput inženjera građevine koji je poslao pismo roditeljima u kojem piše da je Grad Zagreb raspisao natječaj za obnovu osnovne škole bez projektne dokumentacije. Lovrić ističe da to nije istina.

"Mislim da u ovim vremenima kada smo posebno izloženi ugrozi i od Covida -19 i od potresa imamo odgovornost za svaku izgovorenu riječ i da naravno će hrvatske pravosudne službe procijeniti je li to kažnjivo ili nije. Ali je zadaća svakako pročelnika pa i svakog građanina da tako nešto prijavi", dodao je Lovrić.

Izvijestio je i da je zagrebački Gradski ured za obrazovanje podnio ukupno sedam prekršajnih prijava zbog širenja lažnih vijesti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju