Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mostar: HSP zadovoljan promidžbom u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSP je zadovoljna predizbornom promidžbom u BiH koja je uvrštena u 11. izbornu jedinicu Republike Hrvatske, izjavio je u petak nositelj liste HSP Hrvatske u 11. izbornoj jedinici Zvonko Jurišić koji je ujedno i predsjednik HSP-a BiH (Đapić-Jurišić).

Jurišić smatra da će HSP-ova lista biti iznenađenje u 11. izbornoj jedinici te vjeruje da će ta stranka uspjeti osvojiti najmanje jedno zastupničko mjesto u budućem Saboru Republike Hrvatske glasovima hrvatskih državljana u BiH, koji su većinom Hrvati.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 2 Stigao prvi putnik VIDEO Pogledajte srdačne pozdrave Vučića i Čovića, zagrljajem obilježili važan trenutak Mostar Odluka donesena prije deset mjeseci U Mostaru započelo uklanjanje ploča s nazivima ustaških dužnosnika: Pogledajte s kim su ih zamijenili

"Ovaj put smo se odlučili za novi stil predizborne promidžbe bez troškova za nastupe estradnih zvijezda na predizbornim skupovima i bez trošenja novaca na skupocjene predizborne jumbo plakate", rekao je Jurišić. Dodao je da je HSP u predizbornoj promidžbi preusmjeravao novčana sredstva za nabavu računalne opreme koju je darivao u više škola, kao i za pomoć socijalno ugroženim obiteljima.

"Umjesto trošenja za predizborne svrhe izdvojili smo 7.500 eura za izradu monografije sela Uzdol kod Rame-Prozora, koje je stradalo u ratu", kazao je Jurišić.

Jurišić je kao nositelj HSP-ove liste na deset predizbornih skupova, koliko ih održano diljem BiH, posebice isticao da briga za položaj Hrvata u BiH treba biti prioritet vanjske politike Republike Hrvatske koja je supotpisnica Daytonskog sporazuma, te je kritizirao, kako je rekao, popustljivost Hrvatske pred zahtjevima Bruxellesa i Haaga.

"U trenutku kad bude pred vratima Europske unije (EU) Hrvatskoj će se postaviti uvjet da se odrekne Hrvata u BiH", naglašavao je Jurišić u predizbornoj promidžbi na skupovima u BiH.

Od dužnosnika HSP-a Hrvatske na predizbornim skupovima te stranke u BiH najčešće je gostovala Ruža Tomašić. Predsjednik te stranke Ante Đapić ovog se puta nije izravno angažirao u predizbornoj promidžbi u BiH, ali je tjedan dana uoči izbora gostovao u Mostaru na Saboru HSP-a BiH (Đapić-Jurišić).

Đapić je na tom skupu oštro kritizirao ponašanje HDZ-a i SDP-a Hrvatske optuživši te dvije stranke da im je cilj dolazak na vlast a ne zauzimanje za boljitak hrvatskih državljana.

"Mi ne želimo postupati kao HDZ i SDP u Hrvatskoj kojima je sve osim osvajanja vlasti poraz", rekao je Đapić. On je pri tomu optužio i Vladu Ive Sanadera (HDZ-ovu) i Ivice Račana (SDP-ovu) da su odgovorne za zastrašujući vanjski dug Hrvatske i porast korupcije. Đapić je također zamjerio HDZ-u Hrvatske što je uložio velike napore da dva bosanskohercegovačka HDZ-a (HDZ BiH i HDZ 1990.) nastupe zajedno, a nije tako učinio za prošlogodišnje izbore u BiH kada je zbog netrpeljivosti dvaju bosanskohercegovačkih HDZ-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH izabran kandidat SDP-a BiH Željko Komšić većinom bošnjačkim glasovima.

HSP-ovu izbornu listu u BiH, za predstojeće izbore u Hrvatskoj, javno je podupro Hrvatski generalski zbor pod predsjedanjem generala Marinka Krešića, a koji okuplja generale iz Hrvatske vojske (HV) i Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene