Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U četvrtak i petak

MORH objavio upozorenje: Iznad nekoliko županija građane bi mogao uznemiriti glasan prasak

Ilustracija
Ilustracija Foto: MORH/ T. Brandt
IZ MORH-a javljaju o redovitim letačkim aktivnostima lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka. Iz MORH-a mole građane za strpljenje i razumijevanje.

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila, u četvrtak poslijepodne i petak od 8 do 16 sati provodit će redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Pročitajte i ovo Napad na komunalne redare u Dubrovniku Zgrožen je VIDEO Dubrovački gradonačelnik objavio strašnu snimku napada na komunalne redare: "Ovakve stvari ne bi smjele proći nekažnjeno"

Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 do 14.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj, poručuju iz MORH-a.

Pročitajte i ovo Sjever Hrvatske osam dana bez struje i vode - 4 ostavljeni na cjedilu Nakon nevremena žive osam dana bez struje i vode: "Gdje je civilna zaštita, zašto nam nitko ne govori koliko će ovo trajati?"

"Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje", dodaju u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene