Obavijesti Pretražite Navigacija
stegovni postupak

Časnik prijavljen zbog spolnog uznemiravanja kolegice u vojci udaljen iz službe

Nakon što je Dnevnik Nove TV izvijestio o prijavi za spolno uznemiravanje na Hrvatskom vojnom učilištu, protiv prijavljenoga časnika pokrenut je stegovni postupak, a on je udaljen iz službe, potvrđeno je iz MORH-a.

Nakon događaja na HVU, a vezano za prijavu spolnog uznemiravanja, o kojem je Dnevnik Nove TV ekskluzivno izvijestio 30. studenoga ove godine, ministar obrane Mario Banožić odmah je zatražio izvješće načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, potvrđeno je u petak iz Ministarstva obrane RH.

"U izvješću načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske kojeg je uputio ministru obrane stoji da je protiv navedenog časnika podnesena stegovna prijava Vojnostegovnom sudu te je pokrenut stegovni postupak.

Pročitajte i ovo Ivana Pezo Moskaljov Istražuje se slučaj EKSKLUZIVNO Dnevnik Nove TV doznaje: Novi skandal u Hrvatskoj vojsci - časnica prijavila zapovjednika za spolno uznemiravanje

Pročitajte i ovo Mario Banožić Ministar o novom skandalu Ispitani zapovjednik i časnica koja ga je prijavila za spolno uznemiravanje: "Ako se dokaže, očekujem najstrožu kaznu"

Nakon sastanka s predstavnicima HVU "Dr. Franjo Tuđman" i predstavnicima Vojne policije, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj naložio je zapovjedniku HVU-a da se prijavljeni časnik udalji iz službe što je i učinjeno Rješenjem načelnika Centra vojnih škola "Petar Zrinski" s danom 2. prosinca 2021. godine", stoji u priopćenju MORH-a.

"Dokaže li se da je riječ o ozbiljnom postupku kao što je to bilo i prijavljeno, očekujem najstrožu kaznu", kazao je ministar obrane dan nakon što je u Dnevniku Nove TV emitiran prilog na tu temu.

Kazneni postupak je preuzelo nadležno Državno odvjetništvo.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene