Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javni natječaj

MORH raspisao natječaj: 200 kandidata može se prijaviti za vojnu službu, pogledajte koji su uvjeti potrebni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) raspisalo je u srijedu javni natječaj za ugovorno primanje vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu.

U vojničku službu u trajanju od dvije godine, kako navodi, prima se 200 kandidata odnosno kandidatkinja za vojnika/mornara, a početak službe je 6. srpnja 2021. Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati odnosno kandidatkinje moraju ispunjavati uvjete za primanje u Oružane snage Republike Hrvatske (OSRH).

Kao posebne uvjete za primanje vojnika/mornara MORH navodi: najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do kraja 2021. i uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POVODOM DANA ORUŽANIH SNAGA RH VIDEO Oni su jedna od najomiljenijih vojnih ''jedinica'': U njihovoj blizini nije pametno nešto skrivati

U vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina te oni koji, uz navedene uvjete, moraju ispunjavati i uvjete o postupku sklapanja ugovora o vojničkoj službi na neodređeno vrijeme.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata odnosno kandidatkinje ili Središnjici za upravljanje osobljem na adresu Ilica 256, 10 000 Zagreb, u roku od 8 dana, računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Informacije u vezi s natječajem mogu se dobiti na mrežnoj stranici Ministarstva obrane (www.morh.hr.), na telefon 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene