Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika Gospa

Barišić: Starost i smrt nose pobjedu nad pohodom života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske središnje misno slavlje na blagdan Velike Gospe, pred više tisuća hodočasnika, predvodio je splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić koji je u svojoj propovijedi, uz ostalo, govorio o odnosima u obiteljima, narodu i društvu.

Naglasio je kako u Hrvatskoj ‘starost i smrt nose pobjedu nad pohodom života’ jer je broj umrlih u Hrvatskoj još uvijek veći od broja rođenih. Dodao je kako je razlog tome psihološko-sociološke naravi. Mons. Barišić je kazao kako bi bilo poželjno da društvo i mediji još više uvaže i podrže svjedoke pohoda, vjesnike kulture života.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobar tjedan za odmor Vrućine se vraćaju: Idući tjedan sve toplije iz dana u dan Slika nije dostupna Misa u Mariji Bistrici Bozanić: Laž nipošto ne vodi k zadovoljstvu

>> Bozanić: Laž nipošto ne vodi k zadovoljstvu

‘Krajnje vrijeme je da nas istina pohodi i oslobodi od zabluda prošlosti, kako bi zajedno gradili našu budućnost, pohod mira i pomirenja. Kako bi se sve to ostvarilo potrebno je ideologije i ideološka obilježja premjestiti iz naših glava u muzeje povijesti, te oslobođeni tereta prošlosti graditi put, mira i blagoslovljene budućnosti’, naglasio je splitsko-makarski nadbiskup mons. Barišić. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene