Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PO POVRATKU IZ ITALIJE

Čekaju se rezultati testiranja za više osoba, ministar Beroš potvrdio da je zaraženi mladić stabilno, ali...: "Čujem da njegova djevojka također ima znakove"

Ministar zdravstva Vili Beroš vratio se sa sastanka u Rimu. Tamo je odlučeno da se granice s Italijom neće zatvarati. Ministar nam je otkrio i da je zaraženi Hrvat stabilno, no postoji sumnja da je i njegova djevojka zaražena koronavirusom.

Ministar zdravstva Vili Beroš vratio se sa sastanka u Rimu gdje je, između ostaloga, razgovarao i o mogućnosti zatvaranja granica. Rekao je kako su svi bili suglasni u tome da su mjere koje provodi talijanska Vlada adekvatne te da su usuglasili i neki zajednički koncept, ali je odbacio ideje o zatvaranju granica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nove brojke Raste broj zaraženih koronavirusom: Pogledajte nove podatke Slika nije dostupna "većinom asimptomatski" Morali se iskrcati: Najmanje 45 putnika kruzera u Genovi pozitivno na koronavirus

"Kada je riječ o zatvaranju granica, odlučili smo da to u ovom trenutku ne dolazi u obzir jer to ne bi bilo učinkovito. Iznesena je prejasna argumentacija u tom kontekstu", tvrdi.

Iznio je i najnovije informacije o zasad jedinom hrvatskom pacijenta s koronavirusom te potvrdio sumnje u novu zarazu. "On je u ovom trenutku stabilnog stanja, međutim čujem da njegova djevojka također ima znakove, stoga će ući u proceduru. Bit će pregledana, vjerojatno testirana i vidjet ćemo što i kako dalje s njom."

KBC Zagreb otkazao je operacije koje nisu hitne. Ministar je dao svoje mišljenje o tome je li to potrebno i pametno. "Mislim da je zabrana posjeta razumna mjera, međutim odgoda hladnog programa u ovom trenutku i ovoj epidemiološkoj situaciji mislim da nije utemeljena", kazao je. Ipak, rekao je kako neće sam donositi odluku o takvim stvarima.

"Naravno da ću se konzultirati s epidemiološkom strukom, zatražiti njihove decidirane, egzaktne preporuke i zatim odlučiti o tim mjerama."

Za kraj je rekao kako su ga pri povratku iz Italije granični policajci pitali odakle dolaze te ih provjerili, međutim odgovorili su im da su iz Rima i da nisu bili u sjevernim regijama, tako da je, kaže, "situacija tu bila pod kontrolom".

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene