Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pustolovine ne manjka u najstarijem hrvatskom nacionalnom parku - Plitvičkim jezerima. Osim domaćih gostiju u 2013. će na Plitvicama ući i mnogi stranci koji već sada uživaju u obilasku parka po gotovo jesenskom vremenu.


Vrijeme se malo poigralo s prirodom pa u Novu godinu Plitvička jezera umjesto okovana ledom ulaze u jesenskom ruhu. 'Danas je jako lijepo, toplo je ali i snijeg ima svoje ljepote', rekao je Niko Malbaša iz Zagreba.

'Nismo razočarani jer snijega uvijek imamo pa smo se došli opustiti. Ovdje je prekrasno', kaže Olja Skender iz Ogulina. Osim domaćih, u osebujnoj vizuri Plitvičkih jezera uživaju i strani gosti.

'Prekrasno je, priroda je očaravajuća, jako nam je lijepo', rekli su Taka i Gjungji, turisti iz Japana. Mnogi će turisti dočekati 2013. na Plitvičkim jezerima na kojima se slavlje nastavlja i prvog dana Nove godine.

'Trenutno imamo dosta gostiju iz Japana i Tajland. Baš jučer bilo je 600 gostiju iz Istre, odnosno Nijemaca koji imaju novogodišnje aranžmane u Istri', rekla je Lidija Bertović, ravnateljica NP Plitvička jezera.

>> Snijeg na Plitvicama

Jedna mađarska obitelj raseljena po svijetu, roditelji u Hong Kongu, a djeca u Škotskoj - okupila se na Plitvicama. 'Predivno je, bio sam tu prije trideset godina i predložio obitelji da se ovdje nađemo i zajedno uživamo', rekao je Laszlo Vorro, gost iz Mađarske. Sunčano i toplo vrijeme nastavit će se i prvih dana Nove godine pa će brojni posjetitelji moći uživati u čudnovatoj igri prirode u srcu Like.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook