Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLITIČKO ČUDO

Jedna mlada žena prava je zvijezda hrvatskih euroizbora: "Nekad nije sve u novcu, već u drukčijem pristupu"

Nina Skočak
Nina Skočak Damir Krajac/Cropix
Aktualno Galerija Nina Skočak Nina Skočak Foto: Damir Krajac/Cropix Nina Skočak na biralištu Nina Skočak na biralištu Foto: Dnevnik Nove TV Glas na izborima za Europski parlament dala je kandidatkinja Nina Skočak - 3 Glas na izborima za Europski parlament dala je kandidatkinja Nina Skočak - 3 Foto: Damir Krajac/Cropix Glas na izborima za Europski parlament dala je kandidatkinja Nina Skočak - 2 Glas na izborima za Europski parlament dala je kandidatkinja Nina Skočak - 2 Foto: Damir Krajac/Cropix +2 Glas na izborima za Europski parlament dala je kandidatkinja Nina Skočak - 1 Galerija 1/7 >>
Mnoge stranke i neki europarlamentarci Nini Skočak gledaju u leđa.

Nezavisna kandidatkinja Nina Skočak, 26-godišnja tiktokerica s 200.000 pratitelja, zamalo je prešla izborni prag od pet posto na izborima za Europski parlament s osvojenih 4,06 posto glasova birača, a iza sebe je ostavila brojne etablirane stranke i poznate europarlamentarce. 

"Ovo je iznad svih očekivanja. Pokazali smo da su mladi zainteresirani za politiku, zanima ih Europa i izbori i da želimo naš glas tamo gdje je važno", poručila je hrvatska influencerica u videoporuci nakon što su prve izlazne ankete pokazale da njezina lista osvaja čak nešto više nego što je na kraju dobila  - 4,57 posto glasova.  

Svega jedan posto više glasova od nje dobio je europarlamentarac Valter Flego. "A iza njega stoji cijela koalicija stranaka. To je ogroman uspjeh za nas i za mlade", poručila je Skočak.

Njezina je lista po broju osvojenih glasova na šestom mjestu od 25, koliko ih je pristupilo euroizborima.

Pročitajte i ovo Prvi rezultati DIP-a Oglasio se DIP Objavljeni službeni rezultati: Ove smo zastupnike izabrali u Europski parlament

Ta zvijezda društvenih mreža, ali anonimka u mainstream politici, iza sebe je, doduše za svega 300-tinjak glasova, ostavila parlamentarnu stranku Most s više poznatih saborskih zastupnika.

U leđa joj gledaju i dosadašnji europarlamentarci Ladislav Ilčić sa svojom nezavisnom listom, kao i Ivan Vilibor Sinčić te Mislav Kolakušić, također članovi EU parlamenta, okupljeni u stranci Pravo i pravda.

S još je većom razlikom pobijedila listu stranke Odlučnost i pravednost saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto, kao i dvije umirovljeničke liste te Radničku frontu.

"Iskreno, ne znam zašto su toliko loše prošli, (...) ali mogu za nas reći da smo se fokusirali na one na koje se nitko ne fokusira, a to su mladi. Ustvari smo dosta te populacije koja nikad ne izlazi na izbore, ili prvi put izlazi, uspjeli mobilizirati", rekla je Skočak, na čijoj listi nema starijih od 30 godina te dodala:

"Nekad nije sve u novcu, već u drukčijem pristupu."

Pročitajte i ovo Stjepo Bartulica u Ferrariju - 2 Osvojio mandat VIDEO/FOTO Pogledajte kako je Bartulica napustio stožer DP-a: "Ovo je bahatluk i sramota. Te ljude može biti sram"

Skočak je završila novinarstvo i politologiju, a radi u Bruxellesu na poslovima povezanima s Europskom komisijom.

Hobi joj je snimanje za društvene mreže, gdje ju prati više od 200.000 ljudi, a kako je navela, najdraža joj je tema retro i održiva moda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene