Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vukovarsko-srijemska županija

Mlada izbjeglička obitelj s desetogodišnjim djetetom stigla iz Odese: "Pozivamo građane da se uključe"

Izbjeglice iz Ukrajine na graničnom prijelazu Dorohusk - 3
Izbjeglice iz Ukrajine na graničnom prijelazu Dorohusk - 3 Foto: DNEVNIK.hr
U Vukovarsko- srijemsku županiju u subotu je je stigla mlada izbjeglička obitelj s 10-godišnjim djetetom, koja je nakon pet dana putovanja stigla iz ukrajinskog grada Odese, potvrdili su iz vukovarsko-srijemske Županijske uprave.

"Upoznali smo ih sa svim pravima koja ostvaruju, ponudili svu pomoć te im, koliko je u ovome trenutku to moguće, pružili utjehu i moralnu potporu", rekao je župan Damir Dekanić, nakon što je posjetio novopridošlu ukrajinsku obitelj.

Župan Dekanić ukrajinsku je obitelj posjetio u pratnji načelnika Stožera Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Mate Matića i voditelja vukovarske Službe Civilne zaštite Stjepana Draganića s kojima je, uoči posjeta, održao sastanak na kojemu su razmotrili mogućnosti i potrebe za smještajem izbjeglica iz Ukrajine na području te županije.

„Za sada su evidentirani kapaciteti u vlasništvu države, državnih poduzeća, učenički i studentski domovi, kao i hotelski smještaji“, kazao je Dekanić te izrazio nadu da ratna kriza u Ukrajini neće dugo potrajati i da neće dostići velike razmjere.

"Vukovarsko -srijemska županija spremna je, međutim, za sve opcije. Sukladno tome pozivamo sve građane da se uključe i da zajednički pokažemo humanost", poručio je Dekanić pozvavši građane, koji su u mogućnosti, da prijave svoje potencijalne smještajne kapacitete, koji bi mogli osigurati primjerene uvjete života i stave ih na raspolaganje.

Naveo je i kako je, od večeras, za područje istočne Hrvatske tj. za Osječko-baranjsku, Virovitičko-podravsku, Vukovarsko-srijemsku, Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku županiju uspostavljen Prihvatni centar za izbjeglice iz Ukrajine u Osijeku, u športskoj dvorani Jug 2.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene