Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prosvjed stanovnika zbog šljake

Spremni su za Markov trg: Mještani Dugog Rata bijesni zbog otrovnog otpada koji i dalje zagađuje kraj

Mještanima Dugog Rata je prekipjelo. Izašli su na cestu i zaustavili promet na Jadranskoj magistrali jer odgovorni godinama ne miču odlagalište troske nekadašnje tvornice ferolegura.

Ono se nalazi usred mjesta i boje se za svoje zdravlje. Prosvjedom su željeli poručiti državi da se ubrza, a bude li potrebe, spremni su doći i do Markova trga. Tema je ovo o kojoj je opširno izvještavala i emisija Provjereno i Dnevnik Nove TV.

"Evo snimi dolje, pogledaj. Tko bi to htio gledati s balkona? Tko bi se htio kupati? Poručujemo vladajućim strankama koje su ovo napravile da ovo maknu", rekao je Toni Bilić iz Dugog Rata.

Ivana Pločkinić iz Građanske inicijative "ZA Dugi Rat" kaže da se od zadnje prosvjeda nije puno promijenilo, ali da se poslala jasna poruka kako Dugoraćani neće odustati te da će napraviti sve da se situacija pomakne s mrtve točke.

Pročitajte i ovo Dugi Rat - 1 NA IZVORU ZARAZE Duže od desetljeća guše se u otpadu propale tvornice, ali nitko ne reagira: "Kad puše bura, sve se kovitla..."

Pročitajte i ovo Prosvjed radnica Orljave - 2 Od prošle godine u stečaju Jad, bijeda i sramota. Sve to osjećaju ogorčene radnice Orljave koje su bez novca, a država ih zavlači: "Osjećaš se jadno"

"Mi smo dali neovisno ispitivanje Građevinskom fakultetu koji su utvrdili na 4 uzorka koji su utvrdili da je šljaka štetna od 10 do 100 puta više nego sto je dozvoljeno", upozorio je Tonči Bauk, načelnik općine Dugi Rat.

Više o prosvjedu Dugoraćana možete pogledati u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Marija Juriča.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene