Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedna

Kolakušić i Sinčić udružili snage: Osnovali novu stranku u borbi za produljenje mandata u Europskom parlamentu

Aktualno Galerija Osniva se nova stranka - 1 Osniva se nova stranka - 1 Foto: DNEVNIK.hr Osniva se nova stranka - 2 Osniva se nova stranka - 2 Foto: DNEVNIK.hr Osniva se nova stranka - 3 Osniva se nova stranka - 3 Foto: DNEVNIK.hr Osniva se nova stranka - 4 Osniva se nova stranka - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Osniva se nova stranka - 5 Galerija 1/5 >>
Europarlamentarci Mislav Kolakušić i Ivan Vilibor Sinčić udružili su se u novoj stranci Pravo i pravda. S novom strankom pokušat će produljiti svoj boravak u Brusslesu.

U superizbornoj godini izbori za Europski parlament su najmanje bitni. No, ne i za europarlamentarce, pogotovo ako žele nastaviti primati mjesečnu plaću od 7800 eura.

U svjetlu toga ne čudi vijest da nekoliko mjeseci uoči izbora Mislav Kolakušić i Ivan Vilibor Sinčić zajedno osnivaju novu stranku.

Pročitajte i ovo Konferencija U Ateni Plenković: "EU sljedeće generacije čini razliku, Europa treba biti ponosna"

Pravo i pravda, ime je njihove nove stranke.

Četiri mjeseca uoči europarlamentarnih izbora žele postati vidljiviji hrvatskoj javnosti, a jasno je i zašto.

"Ne, ne. Nemam pojma", izjavila je Marija na pitanje tko su Kolakušić i Sinčić.

Neki su ipak čuli za Sinčića.

"Mislav Kolakušić? Nisam čuo za njega", rekao je Luka, kojemu je Sinčić nešto poznatije ime.

Pročitajte i ovo Prosvjedni skup Sindikata znanosti i visokog obrazovanja i Preporoda - 6 Rezultati ankete Podržavate li prosvjetare? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

"Za njega znam, on je bio predsjednički kandidat, ili tako nešto", rekao je.

Otkad je 2019. izabran u Europski parlament, Kolakušić s javnošću komunicira uglavnom preko društvenih mreža, a o medijima govori s prijezirom. Stoga ne čudi da je osnivačka skupština nove stranke obavijena velom tajne, no Dnevnik Nove TV je dobio uvid u snimku događaja.

Kolakušić se obraća okupljenima na osnivačkoj skupštini, objašnjava im kako svi moraju zaboraviti stare razmirice, poput svojih sa Viliborom Sinčićem, te formirati sanitarni kordon prema HDZ-u. Naglašava i kako se dugo i uspješno intenzivno bavi pravom, čak od svoje 13. godine.

Pročitajte i ovo Tanzanija; ilustracija - 7 Životni poziv Don Ante Batarelo u Tanzaniji je proveo pet desetljeća i promijenio na stotine života: Afrička država postala je njegov drugi dom

Kolakušić pregovarao s DP-om

Uz tvrdnje da dijele vrijednosti antiglobalizma i suverenizma, Kolakušića su hvalili u Domovinskom pokretu. Mario Radić u jednom je trenutku otkrio da intenzivno pregovaraju o političkoj suradnji, što je očito zapelo.

"Nisam sudjelovao u pregovorima sa gospodinom Kolakušićem tako da vam stvarno ne mogu reć o čemu se trenutno radi. Voljeli bismo naravno, i pozivamo ga na suradnju i ovim putem, ali stvarno o detaljima ne mogu jer nisam dio stranačke ekipe koja je sudjelovala u pregovorima", tvrdi je Davor Dretar iz Domovinskog pokreta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pilot pozvao liječnika Strašna nesreća u avionu: Putniku iz usta i nosa počela curiti krv za vrijeme leta

Političke ruže ne cvjetaju ni Ivanu Viliboru Sinčiću. Nakon raspada Živog zida i sukoba upravo oko konzumacije mandata i plaće u europskom parlamentu, Sinčić Živom zidu 2022. godine mijenja ime u Ključ Hrvatske. Rezultata nema, pa danas sa Kolakušićem pokreće novu stranku.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene