Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zmajlović: Pobijedila je tvrdoglavost

Mirela Holy IZAŠLA iz SDP-a: Prokockali su povjerenje građana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirela Holy više nije članica SDP-a, potvrdio je novinarima u Saboru Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša. Holy je najavila kako ostaje nezavisna zastupnica, te ne razmišlja o drugoj političkoj opciji.

Mirela Holy izašla je iz stranke jer je Sabor odbio njene amandmane na Zakon o prirodi i osnivanje Nacionalne parkovne agencije. Holy je za 24sata dodala i to da je odustajanje od političkog obećanja u okviru zatvorenih političkih elita kršenje volje građana Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

'Poštenje i vjerodostojnost najvažniji su kapital neke političke opcije, ali i osoba koja se bavi politikom. To se bogatstvo nikako ne smije prokockati, a vjerodostojnost u politici se dokazuje realizacijom onih projekata, programa i politika na temelju kojih je dobiven mandat za upravljanje državom', smatra Mirela Holy.

Holy je nakon napuštanja SDP-a najavila da ostaje u Saboru kao nezavisna zastupnica, da ne razmišlja o nekoj drugoj političkoj opciji ili klubu zastupnika, te da će u parlamentu podržavati vladine prijedloge koji budu u skladu s Planom 21.

'Prije izvjesnog vremena poslala sam dopis predsjedniku stranke u kojem ga obavještavam da izlazim iz stranke, zbog toga što ne poštujemo politike na temelju kojih smo dobili izbore, odnosno konkretno politiku zaštite prirode', rekla je Holy.

Otkrila je da joj je premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao kako mu je žao što napušta stranku, te da joj je zbog toga i osobno žao. Potvrdila je i da je jučer ručala s ministrom zaštite okoliša Mihaelom Zmajlovićem.

'Razgovor je bio zbilja ok, ali ja nisam mogla prihvatiti argumente ministra, a on nije htio prihvatiti moj kompromis', kazala je. Podsjetila je da je tražila da se u Zakon o očuvanju prirode ugradi obveza osnivanja Nacionalne parkovne agencije do 2015., ali da to nije prihvaćeno. Na pitanje hoće li sada u parlamentu predstavljati zelene odgovorila je kako misli da su zeleni već i dosada bili predstavljeni, te kako će ostati nezavisna zastupnica 'Do daljnjega', poručila je.

Dragovan: žao mi je što je Holy napustila stranku

Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan izjavio je kako mu je žao što je Mirela Holy napustila stranku.

'Ona je obavijestila stranku da je istupila iz članstva, meni je osobno zbog toga žao i to je sve što mogu reći o tome', rekao je Dragovan novinarima u Saboru. Ocijenio je i da je o svim aspektima trebalo razmišljati tijekom pregovora.

Ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović potvrdio je odlazak Mirele Holy iz SDP, a stranka je već o tome službenim mejlom izvijestila članove. 'Pobijedila je tvrdoglavost, a ne zdrav razum, meni je žao što je Mirela Holy na takav način odlučila napustiti stranku. To je čista manipulacija i to nije izvrgavanje Plana 21, nego u današnje vrijeme nema smisla osnivati još jednu agenciju', komentirao je Zmajlović odlazak Mirele Holy iz SDP-a.

>>Zmajlović: Pored šume agencija ne treba nam i ova koju traži Holy

Tijekom rasprave i glasanja o njezinim amandmanima na Zakon o zaštiti prirode, koji su redom bili odbijani,  Mirela Holy je u jednom trenutku povukla sve preostale amandmane. 'Ne prihvaćam argumentaciju, ali ga povlačim da kolegama iz kluba (SDP-a) ne bi bilo neugodno', rekla je Holy u Saboru.

Tako je Zakon o zaštiti prirode izglasan sa 99 glasova ZA i 2 PROTIV.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene