Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bernardica Juretić

JOŠ JEDNA MJERA Za treće dijete kupovina kombija bez poreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić kazala je da osim 1.000 eura za novorođenčad, treba dati još neke olakšice za roditelje koji žele imati više djece.

Među pogodnostima o kojima razmišlja ministrica Bernardica Juretić su i porezne olakšice za kombi ako imate treće dijete.

Pročitajte i ovo Ilustracija Biram Hrvatsku Mali interes Hrvata za povratkom u domovinu i uz mjeru Vlade, demograf: "To nije cifra kojom bi čovjek riješio probleme zbog kojih je otišao" Porez na ekstraprofit, ilustracija - 6 porezna reforma Ekonomski analitičar o porezu na ekstraprofit: "Statistički bi rekli da se ne radi o nekom velikom opterećenju"

'Ako je netko zacrtao da će imati jedno dijete, na njega se teško može utjecati, no ohrabriti treba one koji su na 'granici', odnosno imaju dvoje djece, a htjeli bi možda i treće. Njih bi u tom smjeru možda ohrabrile olakšice, primjerice, da im se pri kupnji kombija, koji je potreban jednoj mnogočlanoj obitelji, ne računa porez - predložila je ministrica koja i na ovom planu očekuje sinergiju više ministarstava', rekla je Juretić tijekom gostovanja u emisiji Hrvatskog radija 'A sad Vlada'.

Uz naknadu za novorođenčad od 1000 eura koja će se primjenjivati od rujna ove godine i koja će se prvo vrijeme odnositi na sve nužno je, smatra Juretić, početi razmišljati i o nekim olakšicama koje bi bračne partnere poticale na širenje obitelji.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene