Uoči sjednice Vlade, na koju nije došao ministar obrane Damir Krstičević, njegovu ostavku komentirali su i ministri.

Galerija


Ministar obrane Damir Krstičević, koji je najavio ostavku, nije došao na današnju sjednicu Vlade u četvrtak. Umjesto njega, na sjednicu je stigao državni tajnik Tomislav Ivić.

Uoči sjednice Vlade njegovu ostavku prokomentirali su i ministri.

"Mogu kazati da cijenim sve što je general Krstičević napravio u Domovinskom ratu. Ali jednako tako i kao potpredsjednik Vlade i ministar obrane. Napravio je iznimno velik iskorak upravo u strateškom pristupu, osmišljavanju i prijedlogu nove strategije koncepta Domovinske sigurnosti i svega onoga što čini za MORH i OS RH. Stoga, cijenim svaku njegovu odluku. Mi smo prijatelji, kolege, generali...", kazao je ministar branitelja Tomo Medved, no kritike predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović nije želio komentirati. 

"Ne bih ništa komentirao. Jučer sam rekao - general, potpredsjednik Vlade i ministar obrane, kolega Krstičević, volio bih naravno, da i dalje sjedi pored mene. On je jučer dobio jako puno podrške od svih, a i ja mu ovim putem dajem podršku", kazao je ministar financija Zdravko Marić

Ministar uprave Lovro Kuščević je rekao kako ne može ulaziti u Krstičevićeve razloge i u to zašto inzistira na ostavci unatoč golemoj podršci.

"Ne mogu komentirati njegovu osobnu odluku, no kako god završilo to neće promijeniti moje mišljenje o njemu kao čovjeku i heroju Domovinskog rata", kazao je Kuščevi koji također nije želio komentirati kritike Predsjednice. "Ne bih se upuštao u komentare o Predsjednici i njezinim izjavama i osobne stavove ministra Krstičevića".

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković također nije želio odgovoriti na pitanje je li Predsjednica pretjerala s kritikama, ali ni komentirati Krstičevićevu ostavku.

"Ne mogu to komentirati, to je njegova stvar i to morate njega pitati", kazao je Butković.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak također nije željela komentirati kritike Predsjednice.

"Ja sam uvjerena da će to predsjednik Vlade, ministar i Predsjednica riješiti", kratko je poručila prije ulaska u Vladu.

"Bit će sigurno pozivtivno, ostat će g. Krstićević u Vladi", optimistična je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

"Ja mislim da svatko ima pravo i obavezu gledati situaciju u državi na svoj način. Demokratsko smo društvo", kazala je Murganić o kritikama Predsjednice, ali nije željela reći misli li da su kritike bile prejake. Na pitanje koliko je velik sukob između Banskih dvora i Pantovčaka Murganić je rekla: "Ne znam, ja to ne osjetim. Ne vidim to kao sukob".

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar nije htio davati izjave, samo je kratko poručio da je Krstičević još uvijek ministar.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić također nije htio ništa komentirati.