Novog mandatara Tihomira Oreškovića komentirali su ministri Vlade na odlasku.


Neki ga, kako kažu, dobro poznaju te ističu kako su s njim surađivali na nekoliko projekata. Potpredsjednik Vlade Branko Grčić smatra da neće biti problema jer je Tihomir Orešković dobar menadžer, ali nedostaje mu izborni legitimitet.

Vezani članci Sjednica Vlade (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Plenković najavio: Očekuju se novi razgovori s Kinezima o Uljaniku i 3. maju Slika nije dostupna PRORAČUN SVE TANJI, A ZAHTJEVI SVE VEĆI Svi čekaju sastavljanje nove Vlade

'Oreškovića osobno znam, osobno smo surađivali. Kad sam bio pomoćnik za investicije, realizirali smo tri Plivina projekta. Radi se o profesionalcu, i pozitivno', kaže Darko Lorencin, ministar turizma.

'Ono što može biti njegov problem jeste taj politički background kojeg nema i taj izborni legitimitet', rekao je Grčić.

'Vidjet ćete kolko će građana podržavati Vladu, kad u njoj vide zamjenika premijera Tomislava Karamarka, to će biti vrlo brzo puno manja podrška', smatra Gordan Maras, ministar poduzetništva.

Mišljenje o Oreškoviću dao je i predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić. Istaknuo je kako o mandataru nitko ne zna mnogo te da se možemo nadati da će on imati smisla za vođenje države.

Misli da novi mandatar nema potrebna znanja o makroekonomiji, što je po njemu jedna od ključnih stvari za dobro upravljanje Vladom. Puno toga će, zaključio je Ribić, ovisiti o tome kakav je Orešković čovjek.

'Svakako je dobar znak njegov kanadski background i svakako nije dobar znak njegov farmaceutsko krupnokapitalski background. Ja tu vidim jedan kontrapunkt koji će se vrlo brzo razriješiti, vidjet ćemo što je njemu važnije. Ovisi puno o tome kakav je on čovjek, kolika mu je širina pogleda, koja mu je razina opće kulture', rekao je Ribić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook