Novog mandatara Tihomira Oreškovića komentirali su ministri Vlade na odlasku.


Neki ga, kako kažu, dobro poznaju te ističu kako su s njim surađivali na nekoliko projekata. Potpredsjednik Vlade Branko Grčić smatra da neće biti problema jer je Tihomir Orešković dobar menadžer, ali nedostaje mu izborni legitimitet.

Vezani članci Zdravko Marić Marić nakon sjednice Vlade: "Moja uloga u Vladi je u pravilu onaj koji govori - ne, ali suradnja s kolegama je sjajna" Vili Beroš Beroš objavio broj novih slučajeva zaraze u Hrvatskoj, kritizirao i istupe zdravstvenih radnika koji se nisu cijepili

'Oreškovića osobno znam, osobno smo surađivali. Kad sam bio pomoćnik za investicije, realizirali smo tri Plivina projekta. Radi se o profesionalcu, i pozitivno', kaže Darko Lorencin, ministar turizma.

'Ono što može biti njegov problem jeste taj politički background kojeg nema i taj izborni legitimitet', rekao je Grčić.

'Vidjet ćete kolko će građana podržavati Vladu, kad u njoj vide zamjenika premijera Tomislava Karamarka, to će biti vrlo brzo puno manja podrška', smatra Gordan Maras, ministar poduzetništva.

Mišljenje o Oreškoviću dao je i predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić. Istaknuo je kako o mandataru nitko ne zna mnogo te da se možemo nadati da će on imati smisla za vođenje države.

Misli da novi mandatar nema potrebna znanja o makroekonomiji, što je po njemu jedna od ključnih stvari za dobro upravljanje Vladom. Puno toga će, zaključio je Ribić, ovisiti o tome kakav je Orešković čovjek.

'Svakako je dobar znak njegov kanadski background i svakako nije dobar znak njegov farmaceutsko krupnokapitalski background. Ja tu vidim jedan kontrapunkt koji će se vrlo brzo razriješiti, vidjet ćemo što je njemu važnije. Ovisi puno o tome kakav je on čovjek, kolika mu je širina pogleda, koja mu je razina opće kulture', rekao je Ribić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook