Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održani i prosvjedi

Ministarstvo odbilo žalbu Stipe Latkovića u vezi s koncesijom u Vruji

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture odbilo je žalbu tvrtke "Point", čiji je vlasnik poduzetnik Stipe Latković, u vezi s oduzimanjem koncesije u uvali Vruji, izvijestila je u ponedjeljak na sjednici Županijske skupštine pročelnica za turizam i promet Splitsko-dalmatinske županije Matea Dorčić.

"U petak, 9. veljače zaprimili smo rješenje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kojim se odbija žalba društva 'Point' d.o.o. kao neosnovana te se potvrđuje odluka ove županije o oduzimaju koncesije od 6. prosinca 2021. godine", rekla je Matea Dorčić vijećnicima na sjednici Županijske skupštine.

Pročitajte i ovo Uvala Vruja - 3 Uvala Vruja Bespravno gradio pa se žalio na odluku o rušenju: "Čekamo bagere i ako se ikad ukažu, bit će svečano dočekani" Ivana Ivić Grbelja "Ovo je nova Vruja" Krše zakon na otoku, suvlasnici bijesni: "Oni su na našoj djedovini i sada nam ju još žele i oteti"

To je drugi put da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture intervenira u vezi s koncesijom poduzetnika Stipe Latkovića na Vruji.

Nakon što je 2018. godine splitsko-dalmatinska Županijska skupština oduzela Latkoviću koncesiju koja se odnosila na uvalu Vruju, on se žalio Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, koje je tada prihvatilo njegovu žalbu.

U drugoj intervenciji krajem prošlog tjedna Ministarstvo je odbilo Latkovićevu žalbu.

U Vruji su 2021. i prošlo ljeto održani prosvjedi.

Početkom srpnja 2021. na prvom okupljanju, prosvjednici su u akciji "Festival bespravne gradnje i devastacije prirode" digli glas protiv betoniranja Vruje. Zatražen je i opoziv predsjednika Zorana Milanovića, koji, kako su ocijenili, izravno podupire okupaciju Vruje budući da je stao u zaštitu Stipe Latkovića, koji mu je bio donator u predsjedničkoj kampanji.

Prošle godine u svibnju splitsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Stipe Latkovića zbog sumnje da je od 2011. do 2021. na zaštićenome pomorskom dobru u uvali Vruji, između Omiša i Makarske, nezakonito izgradio mnoge objekte, poput pristupnih cesta, molova i šetnica.

Osim Latkovića, optužnica je obuhvatila i Matu Čikeša, direktora tvrtke Point Split, koja je izvodila građevinske radove, te Jasminku Karoglan, članicu uprave te tvrtke, i samu tvrtku, koja je optužena kao pravna osoba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene