Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo objavilo podatke

U osnovnim školama diljem zemlje štrajkalo je preko 68, a u srednjim preko 65 posto zaposlenih

Prazna učionica (Foto: Dnevnik.hr)
Prazna učionica (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Prazna učionica (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja poslali su podatke o štrajku u osnovnim i srednjim školama. Štrajku se odazvalo više od 65 posto zaposlenih u oba slučaja.

Podaci koji su nam proslijeđeni iz Ministarstva znanosti i obrazovanja odnose se na sve zaposlenike, postotak onih koji rade i onih koji su u štrajku.

"Napominjemo kako podaci nisu obuhvatili zaposlenike koji su na bolovanju ili iz drugih razloga nisu bili prisutni na radnome mjestu", naglasili su iz Ministarstva.

U osnovnim školama u štrajku je bilo 68.37 posto radnika, a radilo je njih 16.17 posto. U srednjim školama u štrajku je bilo 65.07 posto radnika, a radilo je njih 20.33 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pratite medije Niste sigurni što zapravo znači da će škole provoditi "cirkularni štrajk"? Donosimo objašnjenje sindikata

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Golemi odaziv Gotovo 90 posto škola u Hrvatskoj danas štrajkalo, sindikalisti objavili u kojim će županijama nastava sutra biti blokirana

Podaci su prikupljeni tako da su tablice popunjavale škole te ih dostavljale Uredima državne uprave u županiji odnosno Gradskome uredu za obrazovanje Grada Zagreba. Potom su Uredi državne uprave te podatke objedinili i dostavili Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Prema tim podacima najveći odaziv štrajku u osnovnim školama, preko 70 posto, zabilježen je u Varaždinskoj, Šibensko-kninskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Brodsko-posavskoj, zagrebačkoj, Ličko-senjskoj, Požeško-slavnosnkoj, Osječko-baranjskoj i Istarskoj županiji.

Kod srednjih škola iznad 70 posto profesora u štrajku bilo je u pet županija - Varaždinskoj, Međimurskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj.

Najviše profesora koji su normalno radili zabilježen je u osnovnim školama u Krapinsko-zagorskoj županiji (njih 24,89 posto), Dubrovačko-neretvanskoj županiji (njih 27,25 posto), Virovitičko-podravskoj županiji (20,79 posto) i Gradu Zagrebu (24,29 posto).

Kod srednjih škola najviše profesora koji su normalno odradili nastavu zabilježeno je u Koprivničko-križevačkoj županiji, njih 32,24 posto. Preko 20 posto profesora normalno je došlo raditi još u Krapinsko-zagorskoj, Sisačko-moslavačkoj, Primorsko-goranskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Zagrebačkoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj, Požeško-slavonskoj, Splitsko-dalamtinskoj, Kalovačkoj županiji te Gradu Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene