Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA DNEVNIK NOVE TV

Ministarstvo o inspekciji nakon smrti Matijanića: "Stručnjaci će donijeti mišljenje je li postupak zbrinjavanja proveden u skladu s pravilima struke ili je bilo propusta"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zdravstva za Dnevnik Nove TV oglasilo se o inspekcijskom nadzoru upućenom nakon smrti Vladimira Matijanića.

Iz Ministarstva zdravstva za Dnevnik Nove TV komentirali su indpekcijski nadzor u Splitu, upućen nakon smrti novinara Vladimira Matijanića

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nije bilo propusta HND traži smjenu Beroša: "Matijanić je od ovog sustava ubijen dvaput" Slika nije dostupna Njegova smrt razotkrila kaos HND organizira komemoraciju za prerano preminulog novinara Vladimira Matijanića

"Zdravstveno-inspekcijski nadzor Ministarstva zdravstva inicijalno je uključivao zdravstvene ustanove koje su sudjelovale u postupku zbrinjavanja pacijenta Matijanića: KBC Split, županijski Zavod za hitnu medicinu i nadležnu ambulantu obiteljske medicine.

Kako je riječ o Samostalnom sektoru za inspekcije u zdravstvu, zdravstvenu inspekciju provode neovisni zdravstveni inspektori i viši zdravstveni inspektori u skladu s odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, te za potrebe obavljanja pojedinih stručnih radnji, zaključkom inspektora, imenuju se pojedini stručnjaci. Za potrebe konkretnog slučaja, imenovani su specijalist hitne medicine i specijalist infektologije, a za donošenje stručnog mišljenja bit će imenovani i specijalist obiteljske medicine, specijalist imunologije te specijalist patologije.

Tijekom zdravstveno-inspekcijskog nadzora uzet će se izjave svih zdravstvenih radnika koji su sudjelovali u zbrinjavanju sada pokojnog pacijenta kao i preslika cjelovite medicinske dokumentacije. Na temelju uvida u cjelovitu medicinsku dokumentaciju, što uključuje i obdukcijski zapisnik i PHD, imenovani stručnjaci donijet će svoje mišljenje o tome je li postupak zbrinjavanja proveden u skladu s pravilima struke ili je eventualno bilo propusta. Ovisno o donesenom stručnom mišljenju, poduzet će se daljnje mjere u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti.

Svako od javno navedenih tijela i institucija uključenih u ispitivanje postupka zbrinjavanja pacijenta Matijanića obavlja poslove iz djelokruga svojih nadležnosti u utvrđivanju činjenica vezanih uz uzroke i okolnosti smrti pacijenta, te će svaka od njih o svojim rezultatima promptno izvijestiti kako obitelj preminuloga tako i odgovarajuća stručna i državna tijela te hrvatsku javnost", naveli su iz Ministarstva.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene