Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministarstvo kulture za popravak crkve sv. Jurja izdvojilo 600.000 kn

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz programa zaštite kulturnih nekretnina za 2008. Ministarstvo kulture izdvojilo je 300.000 kuna za izradbu dokumentacije konzervatorsko-restauratorskog istraživanja i građevno saniranje cinkture (bedema) crkve sv. Jurja u općini Svetom Jurju na Bregu

Novac za tu namjenu natječajem je dodijeljen Hrvatskom restauratorskom zavodu i prenamijenjen je za hitno saniranje, izvijestilo je Ministarstvo kulture.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja

Zbog izvanrednih uvjeta urušenja zvonika ministar kulture Božo Biškupić osnovao je stručnu radnu skupinu sa zadaćom da temeljito istraži i utvrdi uzroke urušenja.

Zbog hitnosti radova Ministarstvo kulture namijenilo je još 300.000 kuna općini Svetom Jurju na Bregu za čišćenje materijala i osiguranje crkve.

U Lopatincu u općini Sv. Jurju na Bregu pokraj Čakovca u tijeku obnove barokne crkve 4. lipnja urušio se pedesetak metara visok toranj i dio zgrade crkve, pri čemu je ozlijeđen bagerist.

Zvonik crkve, stare 262 godine, svojevrsna je prepoznatljiva točka gornjeg dijela Međimurja jer se vidi i iz susjednih županija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene