Vili Beroš
Vili Beroš Foto: Screenshot/DNEVNIK.hr

Osoblje dubrovačke bolnice propustilo je obavijestiti obitelj pokojnika o njegovoj smrti nakon što je preminuo u ponedjeljak. Članovi obitelji za to su doznali tek nakon četiri dana.


O šokantnom slučaju koji se proteklog tjedna dogodio u dubrovačkoj bolnici upitali smo i nadležnog ministra koji je najavio zdravstvenu inspekciju.

Vezani članci WC-i u Ministarstvu zdravstva FOTO/VIDEO Beroš organizirao turu po WC-ima: Pogledajte kako izgledaju zahodi u Ministarstvu zdravstva! Ravnatelj OB Dubrovnik, Marijo Bekić Nitko im nije javio da im je preminuo član obitelji: "Rekli su da je dežurna liječnica imala puno posla. Njegove stvari su bacili..."

"Nisam primio pismo, ali sam jutros, kad sam vidio u medijima, nazvao obitelj i ispričao se zbog te pogreške, izrazio sućut i rekao da ćemo istražiti situaciju", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš za DNEVNIK.hr.

Rekao je kako će, uz unutarnji nadzor koji je već pokrenut, u dubrovačku bolnicu biti upućena i inspekcija Ministarstva zdravstva.

"Te se stvari apsolutno ne smiju događati", rekao je ministar.

"Zvao je ministar, ali i ravnatelj bolnice. Usred sprovoda"

Snaha pokojnog muškarca potvrdila je da je ministar Beroš nazvao.

"Ministar je zaista zvao. Svaka mu čast, njemu jedinom. Iz bolnice je zvao ravnatelj Bekić i to usred sprovoda. Imao je pravo nazvati u četvrtak, kad se sve dogodilo, a ne danas. Oni su za sve već tad znali, a tek danas zovu nakon što je priča objavljena. Ravnatelj je pozvao moju svekrvu da dođe u bolnicu i bude na povjerenstvu", kaže.

Sigurna je da će ministar pročitati njezino pismo.

"Jasno mi je da nema vremena, ali sam sigurna da će ga pročitati u dogledno vrijeme. Zaista vjerujem da će napraviti sve što može da se ovo više nikada nikome ne dogodi. Ali ne vjerujem nikome u dubrovačkoj bolnici. O njemu sam i prije čula dobre stvari, a pismo sam naslovila Hvala vam na svemu, u nadi da će ga prije pročitati. Ovo nitko nije zaslužio, a pogotovo moj svekar", zaključuje.

Podsjetimo, da je preminuo obitelj pokojnika saznala je četiri dana nakon smrti u OB Dubrovnik. Službenog objašnjenja iz bolnice zasad nema, a ravnatelj Marijo Bekić pokrenuo je unutarnji nadzor.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju