Vili Beroš
Vili Beroš Foto: Screenshot/DNEVNIK.hr

Osoblje dubrovačke bolnice propustilo je obavijestiti obitelj pokojnika o njegovoj smrti nakon što je preminuo u ponedjeljak. Članovi obitelji za to su doznali tek nakon četiri dana.


O šokantnom slučaju koji se proteklog tjedna dogodio u dubrovačkoj bolnici upitali smo i nadležnog ministra koji je najavio zdravstvenu inspekciju.

Vezani članci Pavle Kalinić Pavle Kalinić otkrio koga bi volio vidjeti na čelu Zagreba nakon izbora, državni vrh pozvao na komemoraciju Bandiću Milan Bandić i Sabina Tandara-Knezović Pogledajte posljednji TV intervju Milana Bandića: "Volio bih da ostatak Hrvatske živi kao Zagreb..."

"Nisam primio pismo, ali sam jutros, kad sam vidio u medijima, nazvao obitelj i ispričao se zbog te pogreške, izrazio sućut i rekao da ćemo istražiti situaciju", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš za DNEVNIK.hr.

Rekao je kako će, uz unutarnji nadzor koji je već pokrenut, u dubrovačku bolnicu biti upućena i inspekcija Ministarstva zdravstva.

"Te se stvari apsolutno ne smiju događati", rekao je ministar.

"Zvao je ministar, ali i ravnatelj bolnice. Usred sprovoda"

Snaha pokojnog muškarca potvrdila je da je ministar Beroš nazvao.

"Ministar je zaista zvao. Svaka mu čast, njemu jedinom. Iz bolnice je zvao ravnatelj Bekić i to usred sprovoda. Imao je pravo nazvati u četvrtak, kad se sve dogodilo, a ne danas. Oni su za sve već tad znali, a tek danas zovu nakon što je priča objavljena. Ravnatelj je pozvao moju svekrvu da dođe u bolnicu i bude na povjerenstvu", kaže.

Sigurna je da će ministar pročitati njezino pismo.

"Jasno mi je da nema vremena, ali sam sigurna da će ga pročitati u dogledno vrijeme. Zaista vjerujem da će napraviti sve što može da se ovo više nikada nikome ne dogodi. Ali ne vjerujem nikome u dubrovačkoj bolnici. O njemu sam i prije čula dobre stvari, a pismo sam naslovila Hvala vam na svemu, u nadi da će ga prije pročitati. Ovo nitko nije zaslužio, a pogotovo moj svekar", zaključuje.

Podsjetimo, da je preminuo obitelj pokojnika saznala je četiri dana nakon smrti u OB Dubrovnik. Službenog objašnjenja iz bolnice zasad nema, a ravnatelj Marijo Bekić pokrenuo je unutarnji nadzor.