Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kalmetin resor s najviše afera

Kada se slavi zaslužan, kada se privodi ništa ne zna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Kalmeta, nema dvojbe, u svom resoru ima najviše afera.

Spomenut je i na tek započetom suđenju bivšem šefu -a zbog malverzacija s novcem te državne tvrtke, a Kalmeta je doznao kako se navodno ilegalno bogatilo na račun HŽ-a. Sudeći po tome, ministar ipak ima uvid što mu se događa u resoru, iako se za ostale navodne kriminalne radnje, primjerice u cestogradnji, zaklinje kako ništa ne zna.

Pročitajte i ovo Davor Filipović Pao Plenkovićev space shuttle Bane, semafor, Damir, tvornica cjepiva pa plinska afera: Od kandidata za gradonačelnika do ministra, Filipović je nanizao dugi niz gafova i afera Slika nije dostupna Koliko je to radnih mjesta... 10 afera oštetilo Hrvatsku za 2,5 milijarde kuna

>> Imamo objašnjenje Konstruktora i IGH za skuplje kilometre autoceste!

>> 'Kobak je rekao da će sve izgladiti s Kalmetom'

Predsjednica Vlade nije odgovorila na naše pitanje dokad će u svojim redovima imati ministre aferaše koji se pravdaju da ništa ne znaju. 'Bio je dosta uspaničen da je informacija o off-shore kompanijama došla do ministra Kalmete, da je on u strahu, no da će probati nekako to s ministrom izgladiti', kazao je jučer trećeoptuženi za HŽ Andrija Sarić.

Što je posao ministra?

Ministar Kalmeta je doznao za kriminal u željeznicama i prijavio ga je. Je li moguće da za navodne kriminalne radnje u sektoru cestogradnje unatoč višegodišnjim izvještavanjima medija i otvorenim istragama uistinu ništa nikada nije znao?

'Nije posao ministra da kontrolira sva silna poduzeća koja se nalaze u njegovom resoru, a još manje da bude odgovoran ako netko u nekom poduzeću nešto krade', kazao je Kalmeta prije nekoliko dana.  No, postavlja se pitanje što onda jest posao ministra, jer kada se u njegovu resoru otvaraju dionice izgrađenih cesta onda je ministar prvi i sve zna i zasluge su samo njegove. No, kad se privodi i kad se priča o kaznenim djelima, on nije odgovoran.

'Ja mislim da dobro radim svoj posao mislim da, ne mislim nego i dokazano je, da to prepoznaju i hrvatski građani', istaknuo je ministar u studenom prošle godine. No, Kalmetina popularnost među građanima pa čak i u njegovoj izbornoj jedinici slabi, a upravo ga je lokalna snaga unutar stranke dosada unatoč aferama održavala na funkciji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene