Obavijesti Pretražite Navigacija
Čekaju se izvješća

Ministar pravosuđa o mučnim scenama iz Splita: "Smeta mi što tamo nije bio i sudac"

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija
Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković komentirao je jučerašnju ovrhu nad dječakom Cesareom Avenatijem u Splitu.

Kazao je kako je nezadovoljan zbog načina na koji je provedena ovrha te čeka izvješća da bi se utvrdilo je li bilo ikakvih pogrešaka.

Pročitajte i ovo Turisti u Splitu Po džepu najviše boli Obračun s konzumentima alkohola u staroj gradskoj jezgri: Pogledajte kolike kazne su ispisali redari LGBT stipendija u Splitu - 10 UZBUDLJIVA SUBOTA Mjesec ponosa: Povorke u Splitu i Karlovcu, u Zagrebu Pride Ride

"Posebno mi smeta činjenica da nije sudac bio na uredovanju i da je tu došlo do toga da je uz primjenu sile to dijete uvučeno u auto", rekao je Bošnjaković te dodao kako će ispitati sve činjenice i onda odlučiti koje će se korake dalje poduzeti.

Istaknuo je kako je riječ o kompleksnom slučaju u kojem majka ima određenu presudu, a otac nije komunicirao s djetetom.

Najavio je izmjene u Pravilniku o postupanju u ovršnom postupku kad je riječ o djetetu:

"Ne u smjeru u kojem smo krenuli jer prihvaćam ono što je u tijeku ravne rasprave istaknuto, da bi ovakvim izmjenama ušli u zakonsku materiju. Ja kao ministar ne mogu mijenjati zakon i to smo u okviru javne rasprave vidjeli i prihvatili to, ali da ćemo u tom postupku odrediti da važniju ulogu imaju vještaci, to u svakom slučaju mislim da je dobro, da ćemo regulirati da moraju biti suci na mjestu kad se ureduje i isto što mi se čini jako važno je da treba izbjeći svaku vrstu prisile", rekao je Bošnjaković.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene