Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostavština rata o kojoj se šutilo

Nada se vratila u vukovarsku školu: Samo se još ne zna gdje pronaći 15 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vukovarsku Osnovnu školu Nikole Andrića vratila se nada. Ministar Barišić obećao je obnoviti ratom uništenu školu. Iako još ne zna odakle mu 15 milijuna kuna, ministar poručuje da ovo neće biti još jedno prazno obećanje.

Novi školski dan i novo obećanje. Učenicima i nastavnicima vijest o obnovi zvuči kao bajka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…" Slika nije dostupna potpisani ugovori Više od milijun kuna mladima za sufinanciranje kupnje kuće ili stana na području Vukovara

"Došla je nastavnica iz matematike i pitala znamo li da će škola ići u obnovu. Mi smo bili jako oduševljeni i sretni", rekao je Srđan, jedan od učenika osnovne škole Nikole Andrića.

Ima i onih koji u obećanje ministra Barišića ne vjeruju. Jedan od njih je i Luka, učenik ove osnovne škole, koji je zbog previše praznih obećanja izgubio povjerenje u vlast.

Ni zaposlenici škole nisu mnogo optimističniji: Vjeroučitelju Mariu Petroviću ova vijest još uvijek se čini kao san, a ravnateljica Josipa Kotromanović ističe kako zbog sporog toka procesa mora biti oprezna.

Ministar Barišić uvjerava da radovi počinju na jesen: "Mi ćemo početi s radovima, mi smo se dogovorili da ćemo zajedno s osnivačem iz postojećih sredstava naći načina da se započne s obnovom", rekao je.

Popis za majstore je podulji: treba obnoviti zidove, stropove, podove, a učenici priželjkuju nove klupe i pametne ploče. Jer Osnovna škola Nikole Andrića nije obnavljana od rata.

U projektu će sudjelovati i Vukovarsko-srijemska županija. "Mi ćemo se maksimalno uključiti kroz projekt, kroz organizaciju, kroz natječaje. Međutim, novac mora osigurati ministarstvo", rekao je Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Iako ministar Barišić još traži izvor financiranja, rekao je kako se "za nekoliko mjeseci vidimo u ovoj vukovarskoj školi."

Nada se vratila, a Vukovarci će ministra držati za riječ.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene