Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić na svojoj je Facebook stranici najavio da će u njegovu resoru uskoro doći do 'čišćenja, spremanja i provjetravanja'.


'Neke se stvari, jednostavno, ne mogu rješavati nježno i polako, nego se moraju prelomiti. Nemamo vremena za čekanje i taktiziranje. Odgovornost upravljanja koju smo preuzeli uključuje 'čišćenje, spremanje i provjetravanje', napisao je Mrsić na svom Facebook profilu.

Ministar Mrsić ranije je izjavio da će Ministarstvo rada i mirovinskog sustava reorganizirati Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i pojačati nadzor njegova rada, smanjiti broj zaposlenih kojih je danas oko 3.000 te iz zavoda izuzeti portfelje dionica s kojima raspolaže i prebaciti ih u Ministarstvo financija.

To je ministarstvo također zatražilo od nadležnih tijela istragu je li bilo nezakonitih radnji u mirovinskom zavodu, potaknuto medijskim napisima o nezakonitostima vezanim uz namještanje mirovina te upitnu investiciju u obnovi prizemlja zgrade središnje službe u Mihanovićevoj koja navodno stoji 4,4 milijuna kuna. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna 'HVO je prikazan kao šundra koja je vodila privatni rat. Sabor to mora riješiti' Slika nije dostupna Nema OIB-a, nema mirovine: Pod istragom 2.400 umirovljenika