Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebice u HZMO-u

Ministar Mrsić najavio 'čišćenje, spremanje i provjetravanje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić na svojoj je Facebook stranici najavio da će u njegovu resoru uskoro doći do 'čišćenja, spremanja i provjetravanja'.

'Neke se stvari, jednostavno, ne mogu rješavati nježno i polako, nego se moraju prelomiti. Nemamo vremena za čekanje i taktiziranje. Odgovornost upravljanja koju smo preuzeli uključuje 'čišćenje, spremanje i provjetravanje', napisao je Mrsić na svom Facebook profilu.

Ministar Mrsić ranije je izjavio da će Ministarstvo rada i mirovinskog sustava reorganizirati Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i pojačati nadzor njegova rada, smanjiti broj zaposlenih kojih je danas oko 3.000 te iz zavoda izuzeti portfelje dionica s kojima raspolaže i prebaciti ih u Ministarstvo financija.

To je ministarstvo također zatražilo od nadležnih tijela istragu je li bilo nezakonitih radnji u mirovinskom zavodu, potaknuto medijskim napisima o nezakonitostima vezanim uz namještanje mirovina te upitnu investiciju u obnovi prizemlja zgrade središnje službe u Mihanovićevoj koja navodno stoji 4,4 milijuna kuna. (Hina)

Pročitajte i ovo Uvođenje pravobranitelja za umirovljenike - 4 HZMO se oglasio Veliko razočaranje za mnoge umirovljenike: Dobili su manji dodatak od očekivanog Jednokratno novčano primanje za umirovljenike, Ilustracija Jednokratna pomoć Dobra vijest za umirovljenike: Uskoro na račune sjeda novac, provjerite koliko

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene