Milan Kujundžić (Foto: Vijesti u 17)
Milan Kujundžić (Foto: Vijesti u 17) Foto: Vijesti u 17

Ministar Milan Kujundžić sastao se s ravnateljima svih bolnica. Rekao je da će se problemi s dugom prema veledrogerijama u Kninu, Dubrovniku i Virovitici riješiti.


Nakon ovrhe kninske bolnice zbog duga veledrogerijama, ministar Kujundžić je održao redoviti sastanak s ravnateljima svih bolnica.

Vezani članci Diana Percač, predstavnica HUP-ove koordinacije veledrogerija Blokade već počele: Iz dubrovačke i vukovarske bolnice potvrdili da su im neke veledrogerije obustavile isporuku lijekova dok ne plate dug Veliki dugovi veledrogerijama - 1 Dogovorena uplata od 500 milijuna kuna veledrogerijama: "Do jeseni ćemo imati lijekove koje sad nemamo"

Rekao je kako će se problemi s dugom veledrogerijama koji su najizraženiji u bolnicama u Kninu, Dubrovniku i Virovitici riješiti te da neće biti problema s opskrbom lijekova u tim bolnicama. Istaknuo je da je riječ o dugoročnom problemu, a rješenje vidi u spajanju bolnica. S veledrogerijama će se, kaže, sastati ovih dana. Podsjetimo, dug prema veledrogerijama je oko 3 i pol milijarde kuna.

"To je nešto što moramo riješiti kratkoročno. Prvenstveno na razini županija jer one su financijski odgovorne kao osnivači. A naravno da će HZZO, odnosno Vlada pomoći. Modele ćemo analizirati ovih dana. I sigurno neće bti problema u opskrbljivanju ljekovima u navedenim bolnicama", rekao je Kujundžić i dodao da se sasatanak s veledrogerijama može očekivati do kraja tjedna.

"Ovo je sad stvarnost. S obzirom na cijenu usluge, na povećanje plaće. Naime, cijena usluge HZZO-a je jako niska, specijalistički pregledi jako malo koštaju 40, 50 kuna, beskrajno ih se puno treba napraviti da bi mi mogli isfakturirati nešto", objasnila je dr. Sandra Ćubelić, ravnateljica OB Gospić.