Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s veledrogerijama

Kujundžić o bolnicama pred ovrhom: "Sve će se riješiti. Neće biti problema s opskrbom lijekova"

Milan Kujundžić (Foto: Vijesti u 17)
Milan Kujundžić (Foto: Vijesti u 17) Foto: Vijesti u 17
Ministar Milan Kujundžić sastao se s ravnateljima svih bolnica. Rekao je da će se problemi s dugom prema veledrogerijama u Kninu, Dubrovniku i Virovitici riješiti.

Nakon ovrhe kninske bolnice zbog duga veledrogerijama, ministar Kujundžić je održao redoviti sastanak s ravnateljima svih bolnica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Hoće li biti problema? Dugovi prema veledrogerijama ponovno narasli: Pogledajte o kojem iznosu je riječ Veliki dugovi veledrogerijama - 1 u rujnu sustavni model Dogovorena uplata od 500 milijuna kuna veledrogerijama: "Do jeseni ćemo imati lijekove koje sad nemamo"

Rekao je kako će se problemi s dugom veledrogerijama koji su najizraženiji u bolnicama u Kninu, Dubrovniku i Virovitici riješiti te da neće biti problema s opskrbom lijekova u tim bolnicama. Istaknuo je da je riječ o dugoročnom problemu, a rješenje vidi u spajanju bolnica. S veledrogerijama će se, kaže, sastati ovih dana. Podsjetimo, dug prema veledrogerijama je oko 3 i pol milijarde kuna.

"To je nešto što moramo riješiti kratkoročno. Prvenstveno na razini županija jer one su financijski odgovorne kao osnivači. A naravno da će HZZO, odnosno Vlada pomoći. Modele ćemo analizirati ovih dana. I sigurno neće bti problema u opskrbljivanju ljekovima u navedenim bolnicama", rekao je Kujundžić i dodao da se sasatanak s veledrogerijama može očekivati do kraja tjedna.

"Ovo je sad stvarnost. S obzirom na cijenu usluge, na povećanje plaće. Naime, cijena usluge HZZO-a je jako niska, specijalistički pregledi jako malo koštaju 40, 50 kuna, beskrajno ih se puno treba napraviti da bi mi mogli isfakturirati nešto", objasnila je dr. Sandra Ćubelić, ravnateljica OB Gospić. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene