Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na upit Dnevnika Nove TV

Ministar Kujundžić otkrio kad će odrasli oboljeli od mišićne atrofije dobiti skupocjeni lijek

Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr)
Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Oboljeli od spinalne mišićne atrofije čekaju svoj red. Ministar zdravstva Milan Kujundžić kazao je do kada će čekati.

Mjesecima se prosvjedovalo diljem Hrvatske zbog skupocjenog lijeka Spinraze kojeg ne mogu dobiti svi stariji od 18 godina i djeca na respiratoru.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Prije četiri mjeseca prosvjednike su primili premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Milan Kujundžić. Tada su im obećali da će u roku od dva tjedna Povjerenstvo dati novo mišljenje. Obećanje nije ispunjeno, rok je probijen.

U Dnevniku Nove TV u nedjelju ministru zdravstva apel je uputila oboljela Kristina Horžić. Kako je rekla, htjela bi znati kada će početi s liječenjem jer vremena više nema.

"Mislim da smo bili ja osobno, a i svi ostali dosta strpljivi. Probali smo razgovorom, komunikacijom na sve načine, prosvjedima, i sad mislim da bi stvarno više bilo vrijeme da započnem s liječenjem da ne izgubim i ovo malo sposobnosti što mi je još ostalo. Želim i dalje raditi i biti korisna ovom društvu i zajednici i funkcionirati samostalno", poručila je premijeru Plenkoviću i ministru Kujundžiću Kristina Horžić, oboljela od spinalne mišićne atrofije.

Ministra Kujundžića ekipa Dnevnika Nove TV pitala je za komentar na Kristinin apel.

"Mislim da sljedeći tjedan, ako Povjerenstvo za Spinrazu indicira proširenje indikacija, znači na odrasle odnosno ljude iznad 18 godina i na djecu na respiratoru. Sljedeći tjedan ja mislim da je Povjerenstvo za lijekove HZZO-a. Dakle, nijednoga trenutka nisu se zaboravili nijedni pacijenti pa ni pacijenti sa spinalnom mišićnom atrofijom, međutim procedure se moraju poštovati jer ne mogu pojedinci pa ni vaša cijenjena televizija donositi odluke što liječiti i ne liječiti i kako", odgovorio je ministar zdravstva Milan Kujundžić. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Aktualno Nakon šest sati okončana drama u Parizu: Muškarca vatrogasci povukli u unutrašnjost Eiffelovog tornja Zatvoren Eiffelov toranj u Parizu (Foto: AFP) - 1 Zatvoren Eiffelov toranj u Parizu (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp Eiffelov toranj, ilustracija (Foto: AFP) Eiffelov toranj, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp Zatvoren Eiffelov toranj u Parizu (Foto: AFP) - 2 Zatvoren Eiffelov toranj u Parizu (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp Zatvoren Eiffelov toranj u Parizu (Foto: AFP) - 3 Zatvoren Eiffelov toranj u Parizu (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp Eiffelov toranj, ilustracija (Foto: AFP) Eiffelov toranj, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Zatvoren Eiffelov toranj u Parizu (Foto: AFP) - 4 Svijet Nakon šest sati okončana drama u Parizu: Muškarca vatrogasci povukli u unutrašnjost Eiffelovog tornja 1/6 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene