Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preuzela ga policija

Nakon šest sati okončana drama u Parizu: Muškarca vatrogasci povukli u unutrašnjost Eiffelovog tornja

Eiffelov toranj, ilustracija (Foto: AFP)
Eiffelov toranj, ilustracija (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Zatvoren Eiffelov toranj u Parizu (Foto: AFP) - 1 Zatvoren Eiffelov toranj u Parizu (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp Eiffelov toranj, ilustracija (Foto: AFP) Eiffelov toranj, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp Zatvoren Eiffelov toranj u Parizu (Foto: AFP) - 2 Zatvoren Eiffelov toranj u Parizu (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp Zatvoren Eiffelov toranj u Parizu (Foto: AFP) - 3 Zatvoren Eiffelov toranj u Parizu (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp +1 Eiffelov toranj, ilustracija (Foto: AFP) Galerija 1/6 >>
Poznati Eiffelov toranj evakuiran je u ponedjeljak poslijepodne.

Eiffelov toranj u Parizu evakuiran je i zatvoren za posjetitelje zbog muškarca koji se počeo penjati po vanjskoj strani tornja.

Toranj je evakuiran iz predostrožnosti, nakon što je primjećen muškarac koji se po njemu penje, piše RT.

Pročitajte i ovo Pariz odao počast žrtvama stradalim na Šri Lanki (Foto: Reuters) - 2 ''Pray for Sri Lanka'' Tragedija koja je potresla svijet: Simbol Pariza ugasio svoja svjetla u znak sjećanja na stotine žrtava na Šri Lanki

Pročitajte i ovo Eiffelov toranj (Foto: AFP) Zatvoren pogled na "Grad Svjetla" Eiffelov toranj zatvoren, osoblje u štrajku - razlog bi vas mogao iznenaditi

Muškarac je primijećen oko 14:15. Djelatnici sigurnosti razdvojili su promatrače u skupine, izveli ih iz tornja i zatvorili ga.

Muškarac u četrdesetim godinama je počeo s penjanjem na drugoj razini tornja, na nekih 149 metara visine. Na teren su izašli vatrogasci, policija i spašavatelji. Stigli su i pregovarači koji su pokušali odgovoriti muškarca od daljnjeg penjanja.

Snimke i fotografije muškarca koji se penje zapalile su društvene mreže. Za sada nije poznatno o kome se radi niti koji je motiv ove njegove opasne avanture.

Stigao do drugog kata pa se krenuo penjati

Francuska televizija BFM izvijestila je da muškarac prijeti samoubojstvom, piše agencija Reuters. "Muškarac je normalno ušao u toranj, stigao do drugog kata i tada se počeo penjati", rekla je glasnogovornica.

Policija je opkolila nekoliko ulica blizu tornja jer je situacija privukla mnoštvo znatiželjnika poslije podne. Nakon što su ga spašavatelji i vatrogasci uspjeli uvući u unutrašnjost građevine, preuzela ga je policija.

Eiffelov toranj, ilustracija (Foto: AFP) Zatvoren Eiffelov toranj u Parizu (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp

Neki su turisti nezadovoljni jer ne mogu posjetiti najpoznatiji simbol Pariza. Turistički vodič skupine od 130 Indijaca rekao je da su "samo jedan dan u Parizu" prije polaska za Bruxelles i da su došli specijalno da "vide Eiffelov toranj".

Američka turistica Maria ima uplaćenu večeru na vrhu pa kaže "Briga me što će se dogoditi. Želim samo da se otvori. Ja ondje trebam večerati".

Želimo vidjeti "kako se penje ludi Spiderman. Ostajemo jer smo znatiželjni. Ne želim nešto vidjeti, ali ako se nešto dogodi, ... onda to želim vidjeti", kazao je Creieg Martin iz Kalifornije.

Nije prvi put da se netko penje

Inače, ovo nije prvi put da se netko pokušava popeti na Eiffelov toranj.

2015. godine napravio je to James Kingston. Popeo se bez sigurnosnih konopaca i dopuštenja, a prilikom penjanja je dosta dugo izbjegavao i sigurnosne kamere.

U listopadu 2017. Eifellov toranj morao je biti "potpuno evakuiran" jer se jedan muškarac popeo "na jedan od nosač i prijetio samoubojstvom". Policija ga je konačno uspjela odgovoriti od tog nauma.

Eiffelov toranj slavi ove godine 130. rođendan i najposjećeniji je spomenik na svijetu sa sedam milijuna posjetitelja na godinu.

Toranj je dobio ime po svom konstruktoru i graditelju Gustaveu Eiffelu. Sagrađen između 1887. i 1889. i visok je kao 81-katna zgrada. (Hina,M.V.)

Ne ustručavajte se potražiti pomoć

Ako se vi ili netko vama blizak suočava s određenim psihološkim poteškoćama ili se jednostavno nalazite na životnom raskršću u potrazi da pravom odlukom nemojte se nikad ustručavati i pitati za pomoć i razgovor. Donosimo vam nekoliko kontakata gdje možete porazgovarati s punim povjerenjem sa stručnjacima koji će vam sigurno pomoći:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb

Nazovite na telefon 01-2376-470 kad god vam zatreba pomoć od 0 do 24 sata, liječnici su uvijek spremni porazgovarati s vama i pomoći vam. U Centar za krizna stanja pri KBC Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

Hrabri telefon

Ako ste maloljetno dijete ili roditelj koji se suočava s različitim odgojnim izazovima možete se obratiti stručnjacima na Hrabrom telefonu. Ako ste dijete nazovite na besplatni broj 116-111. A broj Hrabrog telefona za mame i tate je 0800-0800. Linija je otvorena svakim radnim danm od 9-20h.

Psihološki centar TESA

Psihološki centar TESA je udruga koja već 25 godina daje besplatnu psihološku pomoć i podršku zdravom razvoju građana.
Nazovite na broj: 01/48 28 888 - radnim danom od 10 do 22h ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr

Aktualno Poduzetnik povukao više od 10 milijuna kuna iz EU fondova: ''Kapaciteti su nam porasli za 40 posto, a raste i broj zaposlenih" Dalibor Špadina razgovara s direktorom Iverpana Mladenom Jambrovićem o EU fondovima (Foto: Dnevnik.hr) Dalibor Špadina razgovara s direktorom Iverpana Mladenom Jambrovićem o EU fondovima (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Direktor Iverpana Mladen Jambrović (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Poduzetnik povukao više od 10 milijuna kuna iz EU fondova: ''Kapaciteti su nam porasli za 40 posto, a raste i broj zaposlenih" 1/2 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene